Dumlekex med hackade jordnötter & choklad …

Då jag sedan 10 år tillbaka sällan bakar (sällan låter som ett överdrift för det är mer mot aldrig hållet egentligen) så skulle jag idag aldrig få för mig att baka något som är lite för avancerat. Keep it simple är mer mitt motto när det gäller mat och bakning.

När vi idag var hos mamma så fick vi till kaffet en enkel ”kex” gjord med en dumle kola. Nästan för bra för att vara sant så här kommer receptet till er alla som lik mig inte tycker att bakning är speciellt underhållande men som kanske ibland vill bjuda på något man själv har gjort.

IMG_5978

Receptet på dessa Dumlekex är därför nästan sådär ”för bra för att vara sann”:

Sätt på ungnen på 180 grader och placera på en plåt med bakplåtspapper ca 10-12 dumlekolor. Tänk på att de inte skall vara för nära varandra. Smält under tiden lite mjölkchoklad (ca 30-50g) i vattenbad.

Grädda dumlekolorna i ugnen i några minuter och ha gärna koll på de. När de är klara så skall de nämligen ha runnit ut och se mer ut som chips. Strö över de ca 1/3 dl hackade salta jordnötter och ringla avslutningsvis över chokladen.

Låt svalna och servera.

Tyckte att de var riktigt mumsiga i all sin enkelhet och så fick jag för ovanlighetens skull skriva ett inlägg under kategorin ”recept” =)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *