Bland det ”sjukaste” jag har läst …

Igår läste jag om ett fall som inträffade 2015 då Dee Dee Blancharde hittades mördad i sitt hem i Springfield dit hon flyttade efter orkanen Katrina med sin rullstolsbundna dotter Gypsy Rose som dock saknades i sitt hem vilket fick polisen att tro att hon antingen hade också blivit mördad eller kidnappad.

Rullstolsburne Gypsy Rose hade då besegrat leukemi, kämpade med muskeldystrofi och drabbades ofta av krampanfall. Förutom detta en sen hjärnutveckling, vilket gjorde att hon agerade och betedde sig som ett barn mycket yngre än hennes egentliga ålder.

I verkligheten var det Gypsy Rose som låg bakom mordet på sin mamma tillsammans med sin pojkvän. De greps och Gypsy Rose riskerade livstid fängelse/dödsstraff.

Under utredningen kom dock fram en sanning av lögner som förbryllade alla och som tydligt visade vilken manipulerade och hemsk den mördade Dee Dee var medan fasaden alla såg visade bara en underbar mor som tog hand om sin sjuka dotter.

75e6086106437a4e612d1eee21d9d974

Gypsy Rose kunde gå. Hon hade nämligen aldrig drabbats av leukemi. Hon var förvisso sjuk, men sjuk på grund av att hennes mamma proppat henne full av mediciner sedan hon var en liten flicka, mediciner flickan själv trodde att hon behövde för den sjukdomen mamman sa att hon led av.

Hon tvingades raka håret då mamman påstod att hon ändå bara skulle tappa det medan anledningen var att hon ville att dottern skulle se ut att lida av leukemi.

mommydeadanddearestcloset

Alla mediciner Gypsy Rose tvingades ta gav henne de symptomen som kännetecknade de påstådda sjukdomarna, hon tappade sina tänder och tvingades på natten ligga och andas i en respirator.

mommydeadanddearesthospital

Det handlar om sjukdomen Münchhausen by proxy, om att Dee Dee manipulerat sin egna dotter och sin omgivning, läkare, grannar och släkt, till och med Gypsy Roses pappa under alla åren.

För att förstå det ofattbara se DENNA dokumentär.

Läste att ca 5 fall av Munchhausen by proxy upptäcks i Sverige varje år men att man tror att det handlar om det dubbla då dessa är svåra att upptäcka.

Fallet om Dee Dee och Gypsy Rose är förhoppningsvis unik i sin ytterlighet och grymhet om vad en mamma kan utsätta sitt barn för.

Idag sitter Gypsy Rose i fängelse men tros kunna komma ut när hon har fyllt 32 år.

Nu är klockan 6.20 och det är dags att gå upp <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *