Hur ofta löper en katt?

Just nu funderar jag på att packa ner en pyjamas och ta in på hotel alternativ sova i bilen av den enkla anledningen att jag har en katt som gör inget annat än jamar på det sättet som katter gör när de löper och det märkliga är att hon verkar löpa typ var tredje vecka och inte 2 ggr om året som jag trodde att katter gjorde.

Googlar man så verkar löpningen vara väldigt individuellt så väldigt typiskt att Molly skall löpa mer eller mindre kostant …

Det går knappast att sova när hon håller på som hon gör samtidigt som jag tycker så synd om henne … Får nog skynda mig i tankarna om jag skall låta henne få kattungar en gång innan jag sedan låter henne steriliseras.

Allvarligt hur mysigt vore det inte med småttingar som jagar ”morfar” Knut?

Någon som vet hur det går till? Alltså ni behöver inte förklara för mig hur kattungar blir till för det tror jag allt ha en viss aning om men lämnar man bort honan i några dagar eller får man låna hem hanen?

Skall nog ringa Mollys uppfödare redan imorgon för att få lite info och kanske tips på en stilig Birma hane som bor i närheten för kan verkligen inte ha det som vi har det just nu med ständiga löpningar och allt det som detta innebär.

Googlade på kattungar och så här skulle de kunna se ut här hemma även om jag tror att Molly (som är liten i storlek) lär inte få mer än 3 stycken.

20080406cucciolivielmara2

Kommer jag att kunna sälja de sedan när man möts av en liknande syn?

Nu skall jag göra ett försök på att somna då jag har stängt in mig i sovrummet =)

Och så öppnade jag dörren igen efter bara 10 minuter och hon hoppade snabbt tillbaka till sängen <3

IMG_3779

4 thoughts on “Hur ofta löper en katt?

 1. Tack för din vackra blogg!
  Apropå att planera för kattungar så önskar jag alla att inte glömma bort att skydda inventarier för dessa kan ibland vara mästare på att förstöra. Nu tänker jag på en dräktig vildkatt som jag tog hand om. Det verkar som om min katthona som är ett barn till denna kull, att hon löper mindre när hon får mer uppmärksamhet. Hoppas din katt kan lugna ner sig så att ni får mer tid att njuta och planera!

  1. Tack själv Paula för att du läser och kommenterar <3
   Brist på uppmärksamhet ler inte lilla Molly lida av för ligger och kliar henne från det jag kommer hem och på morgonen redan vid 4-5 börjar min hand på automatik klia, klappa den här lilla missen =)
   Skall ringa henne uppfödare i helgen så får vi se om vi skall ge henne P-piller tills vi väljer att hon kanske skall få para sig eller inte.
   Lite mysigt med en kull vore innan hon skall steriliseras ...
   Kram

 2. alltid fint på din blogg
  jo de är lite olika de där damerna . de böörjar första ggr runt et halv år sen ska man ju antingen ge p piller eller steerilisera dem annars ja då håller de på . det har inget med upp skattning eller så . ja har 5 bondkatter och de är nog inte mera olika.
  så ja tror nog på dej o ge ppiller tills ni bestämt er. för annars får du ha jamandet. du kan bara ringa en djursjukhus o få recept tror ja
  krma o lycka till

  1. Tack snälla Ullie och med 5 katter vet du nog vad du pratar om =)
   Ja, skall ringa till veterinären på måndag efter den här Black Friday helgen =)
   Ja, dessa damer kan verkligen konsten att tvinga på sig uppmärksamhet även vid tidiga morgontimmar =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *