När klackarna förvandlas till tofflor …

Den där mysiga lördagen i Göteborg som jag såg fram emot med mina vänner Fazli och Tania blev inte riktigt som planerat.

Tania hämtade mig och jag packade ner i bilen kvällens klädsel och klackar för att åka hem till Fazli i Göteborg där jag log när hon tog fram hela sin sminklåda (jag som äger typ bara en foundation och lite glow blev lite avis allt) och en herrtoalett förvandlades snabbt till en tjejig sådan.

Tyvärr fick jag direkt där ett sms från min dotter (som var hos sin pappa med familj i helgen) som skulle ha rastat Knut på eftermiddagen. Hon hade letat och letat och misstänkte att nyckeln var kvar hemma hos oss så det var bara att inse  att min mysiga lördag med en heldag och utgång tog snabbt slut.

Kunde knappast lämna Knut utan rastning i 18 timmar … Nackdelen med hund och fördelen med katt.

Är det inte märkligt hur ofta saker och ting sällan blir som man hade tänkt sig? Stannade dock och gjorde NK tillsammans med mina underbara vänner och åt den goda sushin som serveras runt hörnet innan jag sa adjö och tog bussen tillbaka till Borås.

IMG_3496

Dessa 2 alltså, de ser lite farliga ut på kortet =) men roliga och gosiga som få <3

IMG_3499

Av någon märklig anledning så var nog detta något som gjorde att så mycket annat bara brast för mig så där satt jag 46 år gammal och grät på en buss mot Borås.

Självklart grät jag inte bara för att jag missade en lördag i Göteborg (så känslig och barnslig är jag inte =) men detta blev ytterligare en liten händelse i sig som bara påverkade mitt psyke och väckte så många andra känslor som jag annars försöker förtränga när jag lever i den där lilla ”vardagliga bubbla”.

Vi är nog många som lever i den där lilla ”falska trygghet” som dock fungerar i många år men så kommer dipparna oftare och oftare för det förflutna kommer alltid ikapp en speciellt när man befinner sig i ett känsligt läge i livet där man måste skapa förändringar, något som kräver energi och motivation då man kanske inte alltid riktigt har det.

Med detta sagt, ville jag bara dela med mig om att vi är nog många som kämpar  och brottas på olika sätt med både det förflutna och nuet.

Det jag lärde mig var dock att fixa en extra nyckel som någon annan har så att samma situation inte uppstår igen =)

När jag vaknade på söndag så tog jag en promenad med Knut, gick och handlade lite och så gick jag tillbaka till sängen och tittade på Netflix ”The Real Detectives” , 2 säsonger där man i varje avsnitt får lyssna på olika mordfall med fokus på utredningen kring de.

När jag börjar titta på sådant så försvinner både tid och rum och det bästa är att jag glömmer bort allt annat koncentrerad och intresserad som jag är i hur de jobbar för att lösa dessa mordfall.

Vill du göra mig en tjänst så håll tummarna för att jag kommer in på den kursen som jag hoppas mest komma in på för tror att det skulle vara så bra och så rätt för mig <3

Min helg blev en mycket lugn sådan istället men 2 som var nog glada var Knut och Molly och så kom min Nicole som la sig i sängen med mig för att krama mig och det får jag säga är något som inte händer ofta nu när hon är i tonåren så får väl tacka den där nyckeln som låg i hallen istället för i hennes ficka för det =)

 

 

8 thoughts on “När klackarna förvandlas till tofflor …

 1. Som det kan bli.. man planerar och planerar men livet tar sin väg ändå och gör oss ödmjuka med insikt om hur lite vi kan bestämma! Hoppas att du kan bearbeta allt från det förflutna, det är lätt att vilja springa ifrån smärtan när den dyker upp. Önskar dig en underbar vecka. <3

  1. Ja, livet har verkligen sin gång. Jag tror nog aldrig att jag kan förlåta allt i det förflutna men även om jag försöker acceptera allt så kommer de tillfällen då det hinner ifatt mig och gör mig bara ledsen som där på en buss mot Borås =) Tack snälla, önskar dig detsamma <3

  1. Vet inte om den var speciell bra men lugn var den och så är det måndag nu så går tillbaka till min lilla bubbla och försöker ta itu med vissa saker så att jag påverkar det jag kan påverka =) Tack och hoppas din helg var mysig …

 2. Jag o flera runt mej känner samma som du. Gamla saker som kommer ikapp och det känns som man behöver jättekraft för att ändra sin situation.
  Hoppas verkligen att du kommer in på kursen!

  1. Undra varför det är så svårt när man ändå inte trivs med sin situation … Det gamla lär vi aldrig kunna förändra dessvärre (och lär påverka hela tiden) men nuet och framtiden kan vi till viss mån påverka så har iaf. börjat med att söka kurser vilket är mer än vad jag tidigare har gjort =) Hoppas du också kan finna den kraften som behövs för att skapa de förändringar som du skulle vilja göra oavsett om de handlar om relationer eller jobb eller annat… Orken har typ tagit slut när saker sätts på tvären hela tiden och när ens tidigare beslut har visat sig vara mindre bra för en så lätt att man misstror sina egna beslut … Så känner jag men ja, nu håller jag tummarna för den där kursen och tack för att du gör detsamma <3

 3. Hej

  Ja det ä mycket känslor som pluppar upp och kommer över en, från gammalt o nytt

  Jag har haft och har mycket jobbigt runt mej just nu, så idag hade en semesterdag, behövde vila och komma ifatt mej själv, så de blev 1tim pw och 40 min jogging och sedan bara latat mej

  Jag håller tummarna för dej, när får du reda om du kommer in på kursen?
  Kram

  1. Tack Nettan <3
   Tror att den 8/12 får man reda på men slutligen är det 2 veckor efter då alla skall välja vilken av de kurser de har kommit in/sökt på som de verkligen skall gå.
   Hoppas, hoppas ...
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *