A public life, a private life and a secret life …

Gabriel Garcia Marquez sa ”everyone has three lives. A public life, a private life and a secret life”.

Visst kan nog de flesta hålla med om att vi inte är så öppna som vi påstår och visst har vi alla rättigheten att vara hemlighetsfulla med det som faktiskt får lov att vara det och privata med det som inte andra behöver ta del av.

Ibland blir det där ”Secret Life” dock väldigt intressant att ta reda på för att försöka förstå en gärning som det hemska massmordet i Las Vegas som den 64 årige Stephan Paddock gjorde sig skyldig till.

Kan tänka mig hur intressant det är för alla psykologer och socialpsykologer i och utanför landet då denna man hade inte något brottsligt förflutet, hade inte några ekonomiska problem alls och led utåt sätt inte av några dokumenterade eller uttalande självmordstankar/depressioner.

En välplanerad gärning med 58 döda och över 500 skådade, det största massmordet i USA:s moderna historia och alla ställer sig frågande inför gärningsmannens motiv: ”Varför?”

Skall bli väldigt intressant att se om man kommer fram till att han hade en Secret Life som kan leda till ett svar.

Här i norden har vi istället fallet med Peter Madsen som står anklagad för mordet på Kim Wall för finns det någon tvekan där överhuvudtaget? Mannen har ändrat sin historia 4 gånger där den senaste versionen är att hon dog av en olycka och han i ren panik slängde hela kroppen i havet.

Vem skulle då ha styckat henne under vatten? Nu har man även återfunnit huvudet och inga skador fanns som kunde stryka Madsen version, tvärtom tyder detta att han har ljugit ytterligare en gång.

Vad kan ha hänt på den U båten som gjorde att han isf. begick detta fruktansvärda mord?

Hade Madsen också en Secret Life som kan ge svaret till varför han begick detta mord (om han nu är den skyldige)?

Självklart följer jag uppdateringarna på dessa två fall som är ovanliga, fruktansvärda och intressanta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *