Matt Shepard …

Igår kväll la jag mig i min sköna säng med en massa fluffiga kuddar bakom mig och tittade på dokumentären kring den unge Matt Shepard, en dokumentär som visar hatets mörka sidor men även kärlekens ljusa sådana.

Dokumentären heter ”Matt Shepard is a friend of mine” och finns på Netflix.

Josue and Shepard

Anledningen till att just mordet på Matt Shepard blev så otroligt uppmärksammad var nog att han var en vit ung och välvårdad kärleksfull kille med lika kärleksfulla föräldrar i den amerikanska medelklassen.

En identifikation innebär direkt att vi uppmärksammar något på ett tydligare affektivt sätt, helt mänskligt och orättvist.

unnamed

Detta brutala mord fick stor uppmärksamhet i både hemlandet USA men även internationellt då anledningen till mordet var hans homosexualitet och förändringar i hatbrottslagstiftningen infördes efter detta tragiska händelse.

En intressant dokumentär om framförallt kärlek till sin son, sin vän, sin bror, sina föräldrar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *