Click for murder …

Vem är en främling för oss idag?

De flesta av oss är nog uppfostrade i tron att en ”farlig främling” är/kan vara den ”någon” som vi inte känner och som dyker upp i en gränd på kvällstid när mörkret faller, då  reagerar och väcks våra sinnen om en ”fara”, den faran som våra föräldrar lärt oss att undvika genom att exempelvis inte gå själva på kvällstid.

I dagens samhälle dock, där vi får vänförfrågningar på exempelsvis Facebook där människor presenterar sig med en profilbild så har vi en tendens att se de mer som ”nätvänner” än ”främlingar” trots att vi inte har någon som helst aning om vilka dessa personer är. Vi faller offer för en falsk trygghet om ”vänskap” av den enkla anledningen att vi får någon slags presentation och ett namn via Facebook/instagram/mm.

 Har ikväll tittat på en dokumentär om hur mördare idag är ett enda ”click” ifrån sitt nästa offer och hur våra tonåringar genom att godkänna en vänförfrågan från någon de inte känner kan falla för någon som har helt andra intentioner.

Idag vet man att det kryllar av sexförbrytare som är idag mer sofistikerade och har gått ifrån den klassiska ”jag har godis i bilen” tricket för att istället fokusera sitt sökande genom sociala medier i syfte att locka till sig sexuella offer.

Det är en skrämmande bild om gromning och om hur lätt sexförbrytare manipulerar våra barn/ungdomar genom att ge de den typen av komplimanger som de känner igen från filmer och serier och som de själva längtar efter att få höra.

Exemplet som visades i dokumentären ”Click for murder” visar hur enkelt en man fick kontakt med en 15 årig tjej för att 20 minuter från första meddelandet få förtroendet om hennes tel.nr.

Detta exempel fick ett hemskt slut då hon blev mördad och tydligt visar hur den mörka gränden har bytts ut mot sociala medier.

click_for_murder

Det är dock inte bara våra tonåringar/barn som skall våra uppmärksamma på vilka som skriver då även vi vuxna om singlar kanske har nätdejtat och kunnat hamna i en farlig situation.

Vi är nog fortfarande lite ovana och naiva när det gäller nätet och därför blir sådana dokumentärer viktiga att titta på då de belyser en ny verklighet.

Nicole har en kompis här så de skrattar och spelar musik medan jag själv skall nu borsta tänderna och ta min Propovan =)

Godnatt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *