Mitt favoritkort från våra tre semesterdagar …

Då mitt resesällskap var lite febrig redan dagen innan vi åkte och vi båda var lite trötta efter den där första aktiva dagen så hade vi redan innan bestämt att dag 2 skulle bara innehålla den där aktiviteten som jag benämner ”att bara vara” för är det något vi italienare är bra på är just den där ”il dolce far niente”, konsten att ibland inte göra något speciellt.

För att vi skulle verkligen inte hitta på en massa så regnade det också lite emellanåt vilket gjorde att de som gick och sålde paraplyer på gatorna i Siestri Levante där vi bodde och där vi höll oss på torsdagen fick lite sålt.

Efter en långdragen frukost (jag har mumsat i mig krämiga croissant och krämiga latte macchiato) så tog vi en promenad i denna mysiga stad som verkligen känns otrolig trygg då det är en lugn som råder trots turisterna.

Vi tog en kopp kaffe och detta är nog mitt alldeles egna favvo kort på mig själv från dessa 3 dagar …

Processed with VSCO with c3 preset

Kanske gillar jag den bara för den där ”dolce far niente”, kanske för det goda kaffet som smakar gudomligt, kanske för att att jag fick möjligheten att sitta och bara titta på folk, lyssna på vad de sa och gjorde under den där korta stunden jag betraktade de lite i smyg…

Drömde att få vara på ett sådant ställe i en månad, gå ner till baren för att njuta av en cappuccino varje dag, ta med mig datorn och sitta där och skriva på det jag alltid har velat skriva i en miljö som är som hämtad för just det.

Torsdagen var alltså lite gråare med några små regnskurar men vad gjorde det när vi bara myste runt?

IMG_9666

IMG_9663

Vi gick till ”librerian” där jag köpte två böcker på mitt hemspråk italienska. En deckare som är den mest lästa i Italien och så en bok skriven av känd italiensk historie intresserad journalist om Londons hemligheter för tycker att det är så spännande med historier och berättelser från förr …

Förutom böcker köpte jag confetti som är goda karameller med mandel i som alla gäster på ett bröllop får i något som kallas ”bomboniera”. Googla på det så får du se variationen av de där bara fantasin och plånboken styr hur olika de kan se ut. En slags present och ett minne för alla gäster från just det bröllopet.

IMG_9488

Och jag älskar alla små butiker som finns hemma i Italien där det genuina och personliga lever kvar. Kanske därför jag själv har en liten butik, det ligger lite i min italienska uppväxt att gilla så som ”det var förr” …

Inga stora opersonliga butiker/kedjor, inga shopping mall men det som kanske får leva kvar på sådana här ställen där man uppskattar det och där priset inte alltid styr valet.

När vi kom mitt i natten på tisdagen så var vi lite ställda när kartan i mobilen visade att vi skulle köra in i en liten smal gränd för att komma till hotellet men så ringde vi och receptionisten bekräftade vad mobilen redan visste så här körde vi in och på kort syns nog inte hur smalt det är =) Tur att vi hade hyrt en Fiat 500 just för att vi skulle hit och med vetenskapen att inga breda autobahn väntade …

IMG_9523

På kvällen satte vi oss först med var sitt glas vin och fortsatte med det där ”titta på folk” aktiviteten och älskar hur folk sitter och pratar i små eller stora grupper, hur föräldrar tar ut sina barn lite överallt och hur mycket komplimanger man överöser både barn och vuxna. Jag är uppvuxen med den typen av uppmärksamhet och något vi alla borde ge och få <3

IMG_9511

Siestri Levante by night är långt ifrån de där party ställen på andra semesterorter. Ett live band spelade iofs. lite jazz men annars var det lugnt med små barer och restauranger öppna och självklart satte vi oss och åt där en underbar trevlig kypare förklarade menyn med inlevelse och kärlek.

Maten är inte bland de bästa i Italien här får man väl erkänna, gott men inte som det kan vara men så är jag född och uppvuxen i Bologna som är gourmet staden så lite bortskämd och har en referensram som inte alla har. Skall dock sägas att jag sopade tallriken rent ändå =)

IMG_9683

Vår torsdag gick i lugnets tecken för att vakna på fredagen (sista halva dagen för denna gång) men om det och turen till Pisa i nästa inlägg.

6 thoughts on “Mitt favoritkort från våra tre semesterdagar …

  1. Jag vet inte Anna, det jag vet är att jag inte vill bo i Borås hela mitt liv bara. Behöver hitta på ngt om det nu bara är Göteborg eller att åtminstone bo i en annan stad varannan vecka … Lite rörigt i mitt huvud då jag inte ens har bestämt mig för vad jag vill göra eller satsa på trots mina snart 46 år =)

  2. Förstår dig precis:) Vi är lika gamla och det är väl så att man börjar fundera en del så här i ”halvtid”. Mina killar är äldre än Nicole, så i princip kan jag flytta vartsomhelst. Men frågan är vart?

  3. Ja, det är nog en svår fråga och så finns även den där delen som heter ”att försörja sig” dit man flyttar.
   Först måste jag snart landa och fundera lite mer på vad jag vill men för mig vore halvtid på annan ort det bästa till att börja med.
   Det är inte lätt att vara tonåring men det är inte lätt heller att vara i vår ålder om man känner att man inte riktigt lever så som man önskar…

 1. Fina bilder du bjuder på från resan, blir lite sugen faktiskt att styra kosan ditåt, dvs till Italien. Inte för att jag har ett ”skit” med det att göra men jag blir nyfiken på resesällskapet, jag. Hoppas det är en kär vän… Ha en härlig hösthelg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *