Cinque Terre: Manarola & Trattoria dal Billy …

Igår åkte vi först tåg från Siestri Levante där vi bor till byn Monterosso och därifrån gick vi på den något krävande vandringsstigen mellan Monterosso och Vernazza (se tidigare inlägg)  Efter några timmar och lite trötta tog vi tåget från Vernazza till den tredje av de byarna vi har besökt och som tillhör Cinque Terre: Manarola.

IMG_9337

Mer klippor i denna by med mer soltörstiga gäster som låg i bikini och solade för att inte tala om de killar som fångade turisternas uppmärksamhet genom att hoppa från klipporna.

IMG_9340

IMG_9342

IMG_9580

IMG_9344

Lite våghalsigt tyckte jag som istället gick och satte mig med en bicchiere di acqua gassata …

IMG_9346

(Tröja Pierre Balmain, jeans One Teaspoon)

IMG_9422

Till Manarola framförallt då vi hade även bokat bord på Trattoria Dal Billy, en mysig Trattoria/restaurang som är känd för sitt genuina kök och där inspirationen är lite som hämtad ur ”Den gamle och havet”.

IMG_9294

IMG_9295

IMG_9296

Riktig god mat, fantastisk trevlig service i en enkel miljö längre upp i Manarola.

Boka bord i förväg så att du kan välja att sitta ute som vi gjorde och trattorian är definitivt prisvärd för dig som funderar.

IMG_9300

Vi satt ute och njöt av middagen för att ett par timmar senare gå till stationen och åka tillbaka till Siestri Levante där vårt hotel ligger.

Dagen hade krävt lite energi med vandring och turistandet men så ville vi hinna med dessa tre byar första dagen för att få möjligheten att vara lite lata andra dagen.

IMG_9289

IMG_9290

Om idag imorgon för nu är det dags att lägga oss.

Imorgon skall vi åka hem men vi tänkte hinna med ett par timmar i Pisa innan flyget väntar <3

2 thoughts on “Cinque Terre: Manarola & Trattoria dal Billy …

  1. Hej

    Vilka underbara bilder du visar, så fint det är….jag antar att du haft de härligt på resan. Hoppas din sömn går åt rätt håll
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *