Cinque Terre: Vernazza …

Efter vandringen i bergen mellan Monterosso och Vernazza (se tidigare inlägg)  njöt vi i några timmar av denna by som anses av flera vara den vackraste och den som hade vunnit en skönhetstävling om det hade funnit en mellan dessa fem byar som tillhör Cinque Terre.

(T-shirt Love Moschino, byxor/jeans One Teaspoon)

Processed with VSCO with c3 preset

IMG_9360

Man kan lätt förstå varför när vi såg Vernazza från vår vandring och bara längtade efter att komma fram för att sätta oss någonstans och njut av något kallt att dricka.

IMG_9374 2

IMG_9376

IMG_9353

Här i Vernazza finns små butiker och så både flera gelaterie (glassbarer) och panitterie där du kan köpa goda smörgåsar eller slice pizzor som kostar runt 3-4 euro så den bästa restaurangen är här att just köpa det och sätta sig vid en av de många parkbänkar eller gränder som finns i byn.

Själva satte vi oss på restaurangen längst upp (som om vi inte hade fått nog av trappor) men måste säga att maten var inte den bästa. Ibland betalar man framförallt för läget …

IMG_9357

IMG_9352

Vi tog en glass på denna gelateria som anses göra den bästa italienska glassen i byn men egentligen så är sanningen den att alla gelaterier i Italien levereras fantastisk glass som gör att man bara vill äta en till … och en till …

Namnet på denna glassbar gör dock att valet blir lätt och så hade de även lite annorlunda smaker. Själva valde vi dock sådana som aldrig kan bli fel: Nutella, Tic Tac och kokos =)

IMG_9349

Vi stannade i Vernazza i kanske fyra timmar innan vi denna gång tog tåget till Manarola där jag har tips på en väldigt god restaurang.

Vernazza skall du dock ej missa om du skall hit <3

Nu skall vi ut och njuta av ett glas vino rosso innan middag senare ikväll för imorgon skall vi hem igen.

Kram så länge <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *