Cinque Terre: Monterosso-Vernazza

Ibland lämnar man sin vardag för att flyttas in i en miljö som känns mer som det vackra vykortet som man en gång i tiden skickade till vänner och släktingar.

I tisdags kväll åkte jag nämligen med en vän till underbara Cinque Terre i landskapet Ligurien i mitt hemland Italien.

Jag har varit här tidigare men då på klassresa när jag var typ 33 år yngre och bodde i Italien så minnen av den resan är något suddiga. Minns egentligen bara att vi gick på den väldigt kända ”via Dell´amore” = Kärleksstigen som går mellan 2 av de 5 byarna som har givit namnet till detta underbara, genuina ställe.

Cinque Terre består av fem mysiga byar: Riomaggiore, Manarola, Corniglio, Vernazza och Monterosso. Lovar skriva ett längre inlägg när jag har kommit hem igen med lite fakta och tips.

Vi åkte med Ryanair för det var det enda bolaget som hade direktflyg till Pisa där vi landade vid 23 på kvällen. Där hade vi hyrt bil (en Fiat 500 så klart) och åkte vidare till Siestri Levante, en liten stad som ligger ca 5 mil från Monterosso (mer fakta kommer för har så mycket mysigt att visa).

Där hade vi bokat ett rum med havsutsikt och när jag öppnade balkongdörren och såg både vattnet, nattbelysningen från de gamla byggnaderna och de små båtarna i havet då kände jag att jag befann mig i en dröm för jag bara  ä l s k a r detta.

Visst uppskattar jag Marbella och alla de flådiga ställen men sådana här ställen slår precis allt i min värld. Dock skall man inte tro att genuint är billigare för då har man helt klart fel men fakta kommer som sagt i ett senare inlägg.

Frukosten på hotellet … Ville inte gå därifrån för hur vackert som helst och den latte macchiato smakade precis som den bör  för att inte prata om den croissant med kräm som jag mumsade i mig igår <3

IMG_9142

Efter frukosten gick vi till stationen här i Siestri Levante för att åka till Monterosso, en av de fem byarna som tillhör Cinque Terre.

Framme hade jag bestämt att vi skulle gå till den andra byn Vernazza och just vandringen mellan dessa två byar anses vara både den vackraste men också den som är mest krävande. Trodde dock inte riktigt att den skulle vara sååååå krävande =)

De första 10 minuterna var bara uppåt för gamla ojämna stentrappor och då jag visste att vandringen skulle ta ca 2 timmar så blev jag lite nervös men så kommer man inte i andra andningen, man ser att det går inte uppåt hela tiden (bara nästan) och att även turister som är både äldre och i till synes värre form klarar det så man kniper igen gnället och går =)

Monterosso som vi utgick ifrån.

IMG_9164

Tips till dig som vill gå vandringen är verkligen skön klädsel, bra skor och ta med dig vatten.

Man kanske tror att det skall finnas någon slags försäljning på vägen men icke.

Vi hade sol men temperaturen låg mellan 20-22 grader så helt ok … Kan inte ens tänka mig hur det måste vara att gå när det är runt 40 grader.

En helt fantastisk utsikt väntar dock på havet, klippor och växtlighet …

IMG_9339

Fick kämpa lite med min rädsla då jag är höjdrädd men det var bara några få meter som var lite obehagliga.

IMG_9384

IMG_9386

IMG_9385

Perfekt träning kan jag lova för stussen och då jag hade lite träningsvärk efter mitt pass med Christoffer i måndags så var varje steg uppåt en påminnelse om detta.

IMG_9389

IMG_9182

Trots att jag hade med mig sköna träningskläder så hade jag på mig mina svarta denim (tur att de är riktigt stretchiga) och min svarta t-shirt från Moschino. Helt fel klädd men så trodde jag att vi det skulle vara en skön promenad mellan två byar =)

Väldigt skönt när man äntligen såg Vernazza och kunde se något slags The End på vandringen.

IMG_9189

Byn Vernazza bases vara den finaste av de och man kan lätt förstå varför <3

More will come senare för nu skall ut här i Siestri och se mig omkring även här.

Processed with VSCO with c3 preset

Kram <3

2 thoughts on “Cinque Terre: Monterosso-Vernazza

  1. Åh vad härligt med dessa bilder mm! Åker själv till Pisa Med Ryanair nu på tisdag för att uppleva Cinque Terre(så snabba dig med tipsen sen ;-). Uppskattar alla dina inlägg men när du skriver om Italien är det något extra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *