La Torre di Pisa …

Igår morse vaknade vi runt 7 för att dra oss upp från sängen (älskade så utsikten från rummet att jag inte ville åka) på Hotel Miramare i Siestri Levante.

Det gjorde lite ont i hjärtat att veta att denna frukost på krämiga croissant skulle snart bytas ut mot något nyttigare så njöt av den utan att tänka på några kcal.

IMG_9595

Efter frukost tog vi vår lånade Fiat 500 för att åka mot Pisa och då med ett stop på La Torre di Pisa (Lutande tornet i Pisa) för även om jag såg tornet i tonåren på klassresa är det ändå lite speciellt att uppleva den med vuxna ögon.

Smidigt och enkelt att parkera precis i närheten (kanske för att det är inte den värsta turistmånaden) så vi gick de 200 meter från parkeringen till Piazza del Duomo där bland annat denna berömda Torre di Pisa finns att beskåda.

Visste du att den är 55 meter lång och är med på listor över världens mäktigaste underverk?

IMG_9649

IMG_9646

IMG_9650 2

Man kan verkligen inte annat än att bli imponerad …

IMG_9648

IMG_9651

Hade vi haft tid så hade vi gått in i katedralen och njutit av alla målningar och konstverk men vi hade ett flyg som väntade…

Självklart tog vi var sitt kort framför tornet men jag bjöd inte på de där mer klassiska sådana där man låtsas hålla upp tornet, det gjorde nämligen alla andra omkring mig =)

(Skjorta Zeppelin från One Teaspoon, 1/S kvar)

photo

Känns det inte väldigt märkligt att den började byggas anno 1173? Hur kunde de bygga sådana verk/konstruktioner på den tiden?

Vi satte oss istället på en av de många restaurangerna kring Tornet som lockar turister från hela världen.

Skall sägas att det var inga överpriser som gällde, en pizza ca 15 euro (för det var vad jag åt) så inget man blev chockad över och parkeringen 200 meter från tornet 2 euro/timma (billigare än här i Borås =)

Min pizza med parmesan, färska tomater och kapris, dessa sist nämnda ä l s k a r jag!!!

IMG_9628

Undra om någon har försökt på sig gissningen gällande hur många kort som tas på Tornet varje dag, det hade varit en liten rolig och oväsentlig kuriosa …

Vid 16 tiden gick vårt plan med mellanlandning i Amsterdam där vi satte oss i loungen i 3 timmar innan planet till Landvetter gick.

Vid 23 landade vi och så tog jag min bil till Borås, en färd som dock var allt annat än trevlig för oavsett linser med rätt styrka kan jag verkligen inte köra i mörkret och det var inte upplyst alls och jag trodde att jag skulle köra av vägen när som helst.

Mina ben darrade när jag äntligen kom till min småstad där belysningen äntligen lyste och jag kunde andas ut. Aldrig mer att jag kör när det är så här mörkt…

Molly som som var den enda som var hemma var så glad över att jag hade kommit hem och vi kelade i en timma innan jag äntligen gick och la mig med henne bredvid mig så klart.

Just nu är Nicole ute och äter med sin kompis Matilda och Molly, Knut och jag är här hemma och väntar på att hon ringer så att Knut och jag möter upp henne för min dotter är en av de som inte får gå 100 meter själv på kvällen när hon är under min bevakning, speciellt med tanke på att Borås och då stadsdelarna runt centrum och drabbats av 12 rån på bara ca 1 månad. Riktigt obehagligt så hönsmamman Michela står redo att möta upp i pyjamas med en jacka som döljer lite min klädsel =)

Skall skriva ett litet sammanfattande inlägg från min 3 dagars resa för er som funderar på ett besök i samma mysiga område.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *