Hippy Market Las Dalias, Ibiza …

Just hippie marknaden Las Dalias, ca 30 minuter bilfärd från Ibiza Town är en världskänd sådan så ett besök dit var ett måste om man är på Ibiza.

Lite bekväma som vi faktiskt är denna semestervecka tog vi taxi istället för att bussalternativet som hade inneburit att byta buss vid tre tillfällen. Kanske inte så hippie att ta taxi men väldigt skönt …

Las Dalias har öppet 19-01 på måndagar och tisdagar så vi åkte direkt efter middagen på hotellet och var där ca vid 21. Som det står i de flesta broschyrer så var det väldigt m y c k e t folk, något som självklart tar bort lite den där sköna känslan om att gå runt och mysa bland alla de söta tälten där allt möjligt handgjort säljes.

IMG_5998

IMG_6007

Det kända märket World Family of Ibiza som jag faktiskt har en underbar söt väska ifrån hade också ett tält där för det är lite av ett måste att finnas på detta ställe dit turister vallfärdas för att känna sig lite sådär hippie fria även om det var för mycket folk för att jag själv skulle känna den känslan.

IMG_6008

Hit kommer du inte för att handla billigt för handgjort och genuina produkter kostar till skillnad från den billiga handkraften och löpande band tillverkning som gäller i många fattiga länder där kedjorna tillverkar sina kläder.

I Italien pratar man om slow fashion för att belysa det hantverk och kunskap som kännetecknar dyrare italienska märken och även om stilen skiljer sig från den italienska elegansen så gäller här samma sak: kläder, smycken och accessoarer tillverkas med kärlek och det kostar även i tid.

IMG_6009

Live band med sådan skön musik som du vill bara gunga dig till, helst i flätor på stranden en sen kväll med en brasa framför dig.

IMG_6012

Försökte filma vid 2-3 tillfällen men på alla hörs det en tonårsröst som säger något som ”du filmar väl inte detta” eller något liknande =)

Förutom tält där man kunde handla en massa olika saker så var det även mysiga uteserveringar som kändes som hämtade ur ”Tusen och en natt” …

IMG_5994

IMG_5996

Trosorna de sålde kändes lite sådär annorlunda för vet inte om jag skulle vilja ha min hund Knut på mina trosor och med den där extra spetsen till.

IMG_6001

IMG_6005

Självklart kunde du även få en tillfällig tatuering där på plats samt erbjöds lite underhållning för barnen.

IMG_6003

IMG_6004

IMG_6002

Du kunde även bli stylad och fotad som en riktig hippie. En familj tog sitt familjekort där och de såg lite annorlunda ut efter stylingen =)

IMG_6010

Nicole gillade inte denna hippie marknad oavsett hur känd den är så skall bli spännande att läsa vad hon skriver om detta besök som inte var lika långvarig som jag hade planerat =)

Vi köpte oss dock var sin söt nyckelring och så shoppade jag mig ett par fantastiska vackra handgjorda örhängen i siden, glas och kristaller som jag skall visa imorgon.

Här mot utgången och jag var nog inte så hippie som de flesta andra i min denim kjol från One Teaspoon och min tisha från Karl Lagerfeld men så tycker jag nog att stilen är utläcker men inget som passar mig <3

Jag skulle nog bara känna mig utklädd i en massa smycken, tunikor, volanger och sandaler med fransar men läcker på de som passar i stilen <3

IMG_6014

Nu är vi på rummet och Nicole är glad över att just vara här =)

Själv tycker jag att Las Dalias är värd ett besök men du behöver inte mer än ett par timmar där (vi var där i 1 timma =) då marknaden var betydligt mindre än vad jag trodde.

Åker du dit var dock beredd att det kryllar av turister så inte så hippie fritt som man önskar att det vore men hade nog ångrat mig om jag inte hade åkt dit för nu har jag åtminstone kunnat bilda min egna uppfattning <3

Godnatt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *