På Wapnö Gård & lunch i Mölle …

Idag har jag haft en dag med en liten road trip till Mölle för att dock stanna och ta en kaffe på vägen för att inte nämna den otippade på Wapnö Gård.

När jag ett stort antal kossor gå fria i det vackra vädret med en gård i närheten så berättade min vän att den är känd för sin hantering av gården och framförallt de kossor som de sedan producerar mjölk av och som vi finner i hyllorna på ICA eller var man nu handlar.

Vi stannade och tittade runt på denna fantastiska stora gård där de även erbjuder övernattningar, rundvandringar med guide och lite annat.

Googlade fram deras hemsida HÄR så att du kan läsa lite info ifall du vill göra en liten annorlunda utflykt.

En BB avdelning och dagis till kalvarna? Älskar det <3

IMG_1797

IMG_1806

Förutom övernattning på gården finns även en restaurang där du kan välja att sitta inomhus eller utomhus.

IMG_1812

IMG_1809

Detta spontana stop på vägen som jag aldrig hade hört talats om har nu gjort att jag kommer att endast köpa mjölk från just Wapnö för dessa kossor verkar definitivt ha det hur bra som helst så hoppas att de kan visa att det finns en lönsamhet även när djuren behandlas bra så att flera gårdar kan följa i deras spår.

Vi åkte vidare till underbara söta Mölle där vi stannade för en sen lunch.

IMG_1815

Vi delade på den största räkmackan jag någonsin har sett och trots att jag åt en halv så är jag fortfarande mätt =)

IMG_1818

Nu är jag fortfarande vid kusten med Knut som självklart har fått följa med på denna lilla road trip och som självklart också fick smaka på några räkor.

IMG_1795

Ikväll blir det ett bad i poolen för att avrunda en riktig skön och ledig dag <3

4 thoughts on “På Wapnö Gård & lunch i Mölle …

  1. Hej! Vad roligt att du hittade till wapnö har varit där en gång men då var det stängt. Om du vill köpa lokalproducerad mjölk måste jag tipsa dig om holmryds mejeri i bredared. Man kan åka dit och kolla kossorna men också handla i deras gårdsbutik. Om man bara vill ha mjölk så hittar man den på Ica maxi här i Borås. Ha det fint

    1. Det var på Hotel Kullaberg =)
      Den beskrivs som världsberömd och även om den kanske inte är just världsberömd så har jag aldrig någonsin beställt eller sett en räkmacka som är så rik på just räkor =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *