Icke skyldig enligt lagen men …

När jag vaknade på lördag morgon i Göteborg efter en fredag med en massa firande läste jag en artikel som jag chockades för den saknaden av empati som vissa ungdomar visade prov på när en 31 årig man håller på att drunkna i en damm i Florida framför ögonen av några tonåringar som istället för att hjälpa honom eller tillkalla hjälp tar istället upp kameran och skrattar av det hemska som håller på att inträffa framför deras ögon.

De konstaterar istället med en skratt att mannen har drunknat och inte ens då ringer de till räddningstjänsten. Mannen hittas först 3 dagar senare.

En av de artiklarna jag läste finner du HÄR.

680

En hemsk händelse som jag som många andra ställer mig helt oförstående till för hur kan man bara titta på och skratta när en man kämpar för sitt liv framför ens egna ögon? Efter att ha dock konstaterat det tragiska, funderat vad för slags vuxna människor det kan bli av dessa tonåringar så kommer nästa förbluffande insikt.

Lagen i Florida kan inte åtala dessa ungdomar för de har inte begått något brott vilket filmen även tyder MEN är man inte moralisk skyldig till att försöka rädda livet på någon som dör genom att åtminstone ringa räddningstjänsten om man nu inte vågar själv?

Har nog aldrig funderat på en liknande scenario men den moraliska aspekten och vad lagen kallar för brott skiljer sig åt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *