Små cookies med nutella: Nutellotti

Det händer inte speciellt ofta att jag lagar någon spännande rätt eller bakar för all del då jag har inte det intresse och så tycker jag bara att det är onödigt att ha hemma något jag vill äta men ej borde =)

Då jag dock har en sådan där skön söndag hemma och vädret är något molnigt så kände jag för att göra någon liten enkel kaka och med 3 ingredienser så går mina Nutellotti under benämning enkel bakning för oss som tröttnar snabbt …

IMG_1385

Ingredieser:

ett ägg, nutella till dekoration, 180 gr nutella, 150 gr mjöl 00.

Blanda ihop ägg och nutella, tillsätt mjölen, rör och blanda ihop till en boll.  Gör sedan små cookies av ”degen” (ca 30 gram styck). När du har fått dina 12-14 cookies tryck till ett litet hål på mitten av de för att sedan lägga de i ugnen på 180 grader i ca 12 minuter.

Ta ut och låt de kallna. Fyll hålen i mitten med nutella och servera till kaffet.

Perfekta att ha när man vill bjuda på något litet men riktigt mumsigt <3

IMG_1387

Självklart ser mina lite lustiga ut för riktigt så enkelt som det skall vara blir det inte när jag försöker mig på bakning. Jag hade vanlig mjöl så därför ser mina cookies lite ”grövre” ut men lika goda för det gissar jag …

Nu skall jag koka lite kaffe, sätta på en spännande dokumentär och provsmaka en av mina små söta godingar innan en promenad runt någon av våra sjöar väntar efter det  med Knut <3

4 thoughts on “Små cookies med nutella: Nutellotti

  1. Men Jösses så enkla dom verkar vara att göra och med nutella som ingrediens är detta recept givet att testas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *