En tragedi och kolla upp brandsäkerheten …

Eld, jag har alltid varit rädd för bränder och tanken om en kan få mig att må illa för den skräck som den måste innebära.

Att sitta fast i ett höghus med elden som omger en och med sitt/sina egna barn med sig kan jag inte ens föreställa mig … och vill inte ens föreställa mig den skräcken som var verklig för många i London häromnatten då ett höghus på 24 våningar blev ett eld inferno på bara 6 minuter.

Har inte kunnat nämna det då det hände för en sådan skräck är eld för mig.

Bilderna som jag har sett i tidningar ser ut som hämtade ur en fasansfull film och lämnar frågor gällande hur säkerheten egentligen är i våra hus.

Som tur är bor jag/vi en nybyggd  lägenhet och innan dess i en lägenhet som låg på bottenvåning där det var bara att öppna fönstret och ta ett kliv ut så var man på trottoaren om något hade hänt.

Har tänkt vid flera tillfällen att jag måste köpa en brandsläckare för visst är det viktigt att ha en sådan hemma om något skulle inträffa. En investering, ett viktigt redskap ifall olyckan är framme och då tända ljus på hösten och vintern hör mer till vanligheterna än ovanligheterna så är det nog bäst att tänka till före ibland.

Pratade med en kund om just denna hemska olyckan i London som har krävt alldeles för många liv och hon nämnde just att ingen går igenom vad man skall göra, vart man skall ta vägen om ens boende skulle just drabbas av en brand när man flyttar in i en ny bostad oavsett om den är ny eller gammal.

Att veta innan vart man borde gå, vad man borde göra skulle självklart innebära att ingen tid behöver slösas på de funderingarna och fokus skulle gå på att ta sig ut något som dock verkade inte vara en möjlig scenario i denna hemska tragedi.

Denna helg skall inköp av en brandsläckare helt enkelt prioriteras och om du inte redan har en så kanske väcks den där tanken även hos dig<3

HÄR kan du läsa om lite information från Brandskyddsförening om något som borde finnas i alla våra hem (även om den inte hade hjälpt i denna inferno så klart) medan själv sitter jag i tårar när jag läser i italienska Corriere della Sera om det unga italienska arkitekt paret som pratade med sina föräldrar fram till det sista.

Han försökte låta lugn i sina samtal för att inge hopp till sin fästmö som var i lägenheten med honom och hon vars sista mening till sin mamma i Italien löd ”Mamma, jag inser att jag kommer att dö. Tack för allt du har gjort för mig. Jag håller på att gå till himlen därifrån kommer jag att hjälpa dig”.

204951858-c475e4ff-9c6e-4d91-98cf-99f1d4a813fa

Så fruktansvärt att läsa om dessa livsöden, om detta samtal, om barn som har kastats från fönster för att försöka rädda de från elden och om människor som försökte knyta ihop lakan för att på så sätt tillverka en enkel variant på fallskärm då valet att hoppa från tjugonde våning var för de bättre än att stanna kvar.

Snälla, kolla upp brandsäkerheten, det är vårt ansvar  <3

 

2 thoughts on “En tragedi och kolla upp brandsäkerheten …

  1. Känner som dig livrädd! För bränder å brinna upp, det måste vara det absoluta värsta sättat att dö på att bränna upp, ont innan man dör, lukten, ja allt! Då drunknar jag heller snabbt, eller hoppar och sen får det bära eller brista! Tänkte det med branden i portugal, där folk också har brunnit upp huuuaaa jag har både brandsläkare och branfilt i lägenheten …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *