En utflykt till Visingsö …

Måndagar är den dagen då jag har butiken stängd för att hinna med allt annat som skall göras men idag så bestämde en vän och jag för att ta en utflykt till mysiga Visingsö.

Snap: michicastellari

IMG_1005

Ett spontant och plötsligt litet beslut som jag bara ä l s k a d e för jag gillar små utflykter.

Jag har nog som många andra varit där som liten (när vi var på besök i Sverige varje sommar) men underbart att titta runt för vuxen för ärligt så uppskattar man idag saker som man bara längtade sig ifrån när man var barn/ungdom.

Vi tog bilen över (kostnad 230:- t/r) ifall du funderar över samma utflykt och vill räkna lite på det.

Det var väldigt tydligt när kan inte kunde komma längre och var tvungen att köra tillbaka.

IMG_0819

När jag såg hästarna njuta i gräset var jag bara tvungen att hoppa ur bilen och fota dessa magnifika djur som verkligen njöt av livet.

IMG_0822

IMG_0824

Två av de tre hästar la sig (vilket man sällan får se) men gissar att det var så skönt att de helt enkelt inte kunde låta bli <3

Who can blame them?

IMG_0827

När vi körde förbi denna lilla söta kyrka fick min vän för sig att vi skulle in då han visste att man kunde gå upp för en trappa och njuta av en fantastisk utsikt från toppen.

Man skall veta att jag är rätt så höjdrädd eller jag Ä R det utan den där ”rätt så”.

Mysigt utifrån och mysigt inifrån …

IMG_0829

IMG_0831

Där någonstans tog det fina slut …

IMG_0847

Skylten gjorde mig inte mer exalterad direkt men när jag såg att både barn och pensionärer gick upp så kunde jag inte backa och valde att gå in i denna lilla ingång där stentrapporna började.

IMG_0833

Jag vet inte riktigt hur jag kom upp för jag är både höjdrädd och extra virrig av yrseln jag har sedan jag ökade på mina tabletter för blodtrycket. När jag var däruppe klämde jag mig fast hos min vän som en koala björn tyckte han =)

Njuta av utsikten? Min enda tanke var ”hur skall jag komma ner?”

IMG_0839

När jag väl bestämde mig för att ge mig ner och började nerstigningen =) sa en pappa till sitt barn att hon fick hoppa upp på hans axlar om hon var rädd vilket jag snabbt frågade om jag fick istället =)

Här hade jag gått ner hälften av de branta trapporna i mörkret.

IMG_0845

När jag väl var nere och utanför kyrkan samlade jag ihop mig och försökte mig på looken ”det där var väl ingenting

Vill ju trots allt se ut som en cool prinsessa än en skrämd koala björn =)

IMG_0850

Troligtvis såg jag dock ut som en sämre version av mig själv med håret åt alla håll och kanter =)

På mig dock min sköna blus från Circle of Trust och Please Jeans.

Utanför kyrkan stod denna vagn parkerad med förväntansfulla turister. Nästa gång jag åker till Visingsö är det bara ett måste att åka häst och vagn runt hela ön …

IMG_0854

Lätt den sötaste banken jag har sett på ön och tänk vad mycket jag skulle spara bara för att få gå till banken om min hade sett ut så här …

IMG_0856

Och är det inte häst och vagn så kommer en sådan här bil åkande förbi ..

IMG_0861

Vi stannade och tittade på hur en gammal bensinstation såg ut och besöket tillägnar jag min älskade morfar som ägde en bensinstation i Borås när han var ung <3

IMG_0864

IMG_0867

IMG_0863

På denna bensinstation snackar vi även REA =) Allt 20:- …

IMG_0872

Ön känns sådär tryggt och säkert långt ifrån alla de problemen och den oron som annars numera präglar våra liv …

IMG_0873

IMG_0879

I anknytning till bensinstationen nostalgi museet, inträde 20:- pp att lämna bara själv i en kassa vid entrén.

IMG_0881

IMG_0880

Här inne fanns det mesta från förr =)

IMG_0885

IMG_0891

Bredvid museet låg lite otippat en thailändsk restaurang så vi valde att sätta oss i den härliga trädgården och dela på en av de rätter som serverades.

IMG_0895

IMG_0893

Lite lite smaklös men annars helt ok =)

IMG_0900

Mätta och belåtna med dagens äventyr till Visingsö var det dags för oss att ta båten tillbaka.

I bilen blev jag sedan hur trött som helst (troligtvis tabletternas fel) men piggnade till en stund när jag väl kom hem då jag skulle ner och jobba en stund.

Nu är jag dock hemma och tänker nu bara vila för både kropp och huvudet säger nu ifrån <3

Tacksam för en mysig utflykt som jag skall ta Nicole på när hon minst anar det för annars får jag aldrig med mig henne på detta =)

Önskar dig en trevlig kväll <3

7 thoughts on “En utflykt till Visingsö …

 1. Vilken härlig tur ;) visst er det skönt med bil an blir liksom fri på nått sett! ♥
  MODIG tycker h´jag du var , JAG hade aldrig gått upp och ned hade jag säkert inte kommit äns och dom skulle få runga brandkåren ,med en stege till mig ;)

  Men du till nått ytligt ;) ;) skitsnugg du var i håret idag , var det blåsten eller har du lockat det på ett annorlunda sett? just idag ? och hur gör du til natten? Jag är nemligen ny med, just köpehår ;) trivs skitbra ,men det lockgrejerna får jag inte liksom till, så det blir mest en fläta eller 2, även till natten… annars blir det hårkaos ;) Så tips tack ♥

  1. Njuter varje dag av att åter ha bil men igår var det inte i min eller jag som körde, skönt med tanke på att jag halvsov på vägen hem =)
   Till det ytliga =): smutsigt hår som jag sätter varje kväll i en fläta (bra att göra så sliter man inte så mycket på det) och så regnade det lite så lite självtorkning på det som gjorde det lite extra fluffigt =)
   Det där med hår är svårt men en fläta på kvällen/natten är viktig för min del… Kram <3

 2. Hej

  Vilken utflykt, så mysigt det verkar vara…Det ser ut som stället står stilla, alltså Sparbanken hur mysig är den inte. Bra väder hade ni också
  Ha en fin Nationaldag
  Kram

 3. Ååh vilken härlig dag…underbar nostalgi! Så snygg du är, snyggt hår, snygga solisar och superfin blus. Jag håller med om att vissa saker var bättre förr, en hel del var bättre tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *