Att prata så att mottagaren förstår …

Idag har jag varit och tankat min nya bil och det var nog över 7-8 år sedan jag tankade en bil sist =)

Lite kul när något som är ”vanligt” för de flesta blir lite ”nytt” för en annan. Känner mig som ett barn som upptäcker vissa saker på nytt och att få känna den känslan för sådana alldagliga saker som 45 åring är lite charmigt tycker jag själv =)

IMG_0631

Skrattade tidigare idag för när man pratar om betydelsen i att prata samma språk som mottagaren så fokuserar man ofta på de olika språken som olika länder har men man glömmer då bort även hur viktiga vissa liknelser kan vara för att göra sig förstådd, för att väcka en tankeställare hos mottagaren, en sådan som hon/han förstår … på riktigt.

Kunde inte annat än att le för när en vän fyllde år för typ 8 månader sedan fick han ett kort där presenten stod skriven på då det inte handlade  om något konkret som jag kunde slå in. Fortfarande idag har han inte fått sin presenten men den liknelsen han gav mig idag gjorde att ”i got the point”.

”Tänk dig Michela att du fortfarande inte hade ditt Hermés bälte och att du fick en i present för att dagen efter få höra att du skall lämna den tillbaka då storleken inte var rätt. Du lämnar den tillbaka i tron att du skall få det i rätt storlek men så blir inte fallet”

Min vän i denna jämförelse fick mig helt enkelt att förstå det hemska i att ge bort en present som aldrig ges genom att använda en liknelse som går hem i min hjärna =)

Lite med glimten i ögat och lite med ett erkännande om att så är fallet skall jag nu ta en kaffe och fortsätta jobba =)

 

2 thoughts on “Att prata så att mottagaren förstår …

  1. Haha du ser nästan lika lycklig ut som ett barn på julafton där. Grattis till första tankningen. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *