Nätstrumpbyxor, hiss eller diss?

Det har knappast undgått någon att en av vårens/sommarens stora tränder är nätstrumpor som på engelska har det lämpliga namnet fishnet.

Trender kommer och går och denna har nu en revival oftast till en väldigt sliten denim eller kanske till shorts med en cool Dr Martens som alltid kommer tillbaka då och då.

ClioMakeUp-trend-calze-rete-come-indossarle-ritorno-moda-stile-rock-bon-ton-7

Sättet att använda de på är kanske lite ny men nätstrumpan i sig har självklart en egen historia som går tillbaka till 50 talet där stora Hollywood namn som Marilyn Monroe, Sophia Loren och Brigitte Bardot hade de på sig.

ClioMakeUp-trend-calze-rete-come-indossarle-ritorno-moda-stile-rock-bon-ton-10

Innan dess tillhörde oftast dessa strumpbyxor klädseln kvinnorna hade på sig på de kända burlesque föreställningarna som man ofta förknippade med framförallt Paris.

På 60 talet använder kvinnorna de till den korta kjolen som kom då och på 80 talet så förknippas de med en rebellisk och en sexuell identitet och där de ofta associerades med bondage al fetish

ClioMakeUp-trend-calze-rete-come-indossarle-ritorno-moda-stile-rock-bon-ton-22

I år ser vi de istället tillsammans med trendiga trasiga denim och sociala medier överöser oss med bilder som den nedan.

ClioMakeUp-trend-calze-rete-come-indossarle-ritorno-moda-stile-rock-bon-ton-25

Looken är lite grunge och definitivt ung för skulle jag ens försöka mig på något liknande så skulle jag nog skratta ihjäl mig …

På mig skulle det bli mer ”julskinka” än fashion kan jag lova så låter de yngre generationerna leka med denna trend som kommer att bli ännu större nästa år och som alltid med trender så faller de i det tråkiga när alla lägger ut liknande bilder men vad tycker du?

Hiss eller diss?

 

 

 

2 thoughts on “Nätstrumpbyxor, hiss eller diss?

  1. Tycker nätstrumporna är så coola! Både till 50-tals stilen och det rockiga. Men har även jag lite bitiga lår och rumpa så får beundra andra i det då jag själv ser ut som en väldigt billig kassler ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *