Mia Törnblom och om konsten att lära sig att sätta en punkt …

Häromkvällen var min väninna Tania och jag på en Må Bra inspirationskväll med tre underbara föreläsare där en av de var Mia Törnblom som jag har haft förmånen att lyssna på redan för flera år sedan.

En sann inspiratör som kan konsten att förmedla sina tankar med självdistans och humor, två egenskaper som jag själv uppskattar när jag skall lyssna på någon.

857_330_6500_1_146559153

Något hon pratade om och som kan förändra dina tankar och ditt sätt att uppleva dig själv och omvärlden handlar om en enda liten PUNKT.

Ett exempel på detta är att om vi träffar på till exempel en väninna som ser ruskigt vältränad ut ( vi kallar henne Mia) så räcker det inte med att vi tänker ”damn, så snygg Anna är i kroppen, så vältränad hon är” MEN vi fortsätter vår tanke med att titta på oss själva och fortsätter med ”men jag är inte det” och i detta så sänker vi oss själva.

Att sätta en punkt efter vår konstaterande, beundra Anna för sitt jobb och slit och bli motiverade av henne borde vara den sunda inställning till de tankarna som borde få en punkt just där istället för att fortsätta med en jämförelse och må dåligt i detta.

Om jag uppfattade Mia rätt så var det just den punkten som vi måste lära oss att sätta punkt på =)

Personligen tycker jag definitivt att vi borde lära oss att sätta en punkt men jag tror att tankarna på många kvinnor om nu inte hos de flesta lyder istället så här när vi träffar på vältränade Anna.

”Damn, så snygg Anna är i kroppen, så vältränad hon är MEN det är inte så konstigt när hon har tid för att gå till gymmet då hon inte har små barn eller inte behöver jobba fram till kvällen” 

Min egen tro är nämligen att vi i jämförelsen med oss själva sänker oss själva genom att vilja kränka lite Anna för att psykiskt klara jämförelsen med henne på ett bättre sätt.

-Hon kan knappast prioritera sina barn om hon bor på gymmet

– Hon har säkert  även opererat sig för att se ut sådär

– Hon har råd med egen PT genom sin man som säkert betalar allt för henne

Tror nog att de tre exempel är mer sådana tankar som försiggår i kvinnors hjärnor i jämförelsen istället för att bara nöja oss beundra och konstatera att så ser inte jag ut, vi vill även sänka Anna för att sedan lägga ut på sociala medier fina citat om hur man skall höja andra istället för att sänka.

Dagens dubbelmoral och dagens sociala media värld gör det ännu svårare för oss människor att inte sitta och jämföra oss med andra som vi alltid tror har det så mycket bättre då det är vad de själva visar upp på bild och då måste hela deras liv se ut därefter… =)

Kontentan är att som Mia sa på föreläsningen så borde vi öva oss på att sätta en PUNKT i våra tankar men till skillnad från Mia tror jag att tankarna går mer i att förminska Anna, vilket dock är bara ett sätt för att försöka höja oss själva, dock utan resultat.

Punkt slut <3

punto

One thought on “Mia Törnblom och om konsten att lära sig att sätta en punkt …

  1. Törs ju inte längre skriva här då påhoppen är lite för mycket för mig personligen av människor som inte ens vet vem jag är.. men, nu vill jag då det ”berör” mitt tema !
    ¨
    Har lyssnat på 2 föreläsningar av henne, håller med i ditt innehåll men, tycker många faller på eget grepp i denna ”debatt” ? .. även hon så jag (har haft bolag inom detta förut…) funderar mer kring människan i sig själv, vad har hänt med sin egna självtolkning, egna arbetet med sig själv ?

    Följa råd och rön .. tja, en vägvisning men arbetet ligger alltid i var och ens egna hand ? :)

    Hoppas er utförsäljning blir lyckad i mina trakter !! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *