Att gå på anställningsintervju …

Imorse mötte jag upp min väninna Linda för en kaffe då hon igår var i Göteborg på en anställningsintervju i Göteborg. Hon har sökt sommarjobb på ett ställe som jag själv skulle kunna tänka mig jobba på men vad det är för tjänst säger jag när vi får reda om hon har fått det eller inte.

Imorgon är hon tillbaka i Borås för då skall hon och dottern Holly sova över hos oss för lite tjej mys <3

Hon hade på sig sin Love Moschino tisha under en svart kavaj och jag älskar t-shirts då man kan dressa upp de just på ett enkelt sätt. Den hon har på sig finns även i svart, de kostar 599:- och finns HÄR.

IMG_8647

Alltid intressant att höra vad de ställer för frågor på en intervju speciellt med tanke på den arbetsplatsen som hon söker till.

En klassiker är: ”vilka är dina positiva och negativa sidor?” och för mig är den frågan helt ointressant för mina positiva sidor kan vara negativa för vissa personer i vissa sammanhang medan de som andra anser vara negativa kan vara positiva i en helt annan social situation av för en helt annan person.

En intressant fråga de dock ställde var ”har du bekräftelsebehov?” och jag tror där att det ärliga svaret att ge är bara ett: Ja.

Tyvärr har flertal människor bestämt sig för att uppmärksamhet har en negativ ton, att medge att man behöver det är förenat med osäkerhet och dålig självkänsla. Fel … Människor behöver bli sedda, ser ingen oss så blir vi som skuggor som ingen uppmärksammar. Att uppskatta uppmärksamhet kan dock handla om en hälsning i korridoren eller en klapp på axeln av kollegan, det kan handla om en ytlig komplimang men även om behovet att få ibland höra att man är bra på något.

Förstår verkligen inte varför vissa ord skall tolkas om och användas som något negativt när det handlar om ett mänskligt behov.

Har du varit på en anställningsintervju? Vilka frågor minns du som mest intressanta?

Jag hoppas att min väninna får jobbet hon söker så att hon sedan kan tipsa om när de söker personal på halvtid, tror att jag likt henne hade också gillat den arbetsmiljö.

Fem timmar kvar till stängning och jag skall nu googla på kurser i KBT.

Kram

 

 

One thought on “Att gå på anställningsintervju …

  1. – Varför ska vi välja just dig? Var en fråga jag ställde när jag jobbade som BC på en stor klädkedja…den är lite lurig :-)
    Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *