Balettkurs för vuxna …

Vid 1630 tiden gick jag hem till min väninna Tania som innan Jul flyttade med familj till ett vackert hus  i vår centrum här i Borås.

Stilfull och smakfull inredning i hela huset för att inte tala om den walk-in-closet i bruna och guldiga toner som var nog en favorit <3

IMG_8631

IMG_8632

IMG_8634

IMG_8635

IMG_8637

Vill också men så låtsas jag i min bubbla att butiken är min walk-in-closet och då känns det genast bättre =)

Att bygga upp en låtsas värld är ibland rätt så trevligt tycker jag personligt utan minsta lilla tvekan …

Strax efter 17 gick vi en promenad till Medborgarskolan där vi ikväll hade vår första lektion i något så ovanligt som ”balett för vuxna” och där vi även skulle möta upp Pia, den tredje av oss.

Ballerina identiteten är långt ifrån den bilden jag (och säkert alla andra som känner mig) har av mig själv vilket även min mor kan skriva under på.

När jag var en liten flicka anmälde hon just på balettkurs men efter att hon och mormor (som då var på besök hos oss i Italien) hade kommit och tittat på mig och insett att jag såg ut som ”en arg bi bland fjärilar” (hennes egna ord) fick jag sluta.

Ikväll var jag långt ifrån arg och Nicole hade bara några minuter tidigare visat sin oro om att hon var rädd att jag skulle kissa på mig av skratt (något som har inträffat tidigare i mitt liv =)

IMG_5321

IMG_5318

Titta in på snap: michicastellari för har inte lärt mig att lägga in våra små filmningar från kvällen här i bloggen.

Vi fjantade oss självklart lite före, det kallas för nervositet…

IMG_5354

Själv hade jag på mig träningskläder och sockar medan de andra hade verkligen strumpbyxor, balettskor och body med en kjol eller shorts till ..

All in nästa gång =)

Klassen bestod av 8 deltagare (vi var 3 av de) plus ledare som berättade att vi  ej skulle gå efter den klassiska ryska skolan, precis som om det skulle säga oss något …

IMG_5341

Nu har jag försökt göra bilder av det vi filmade till snap så därav den dåliga kvaliten på bilderna men skall försöka ta riktiga bilder  och skärpa mig gällande detta vid nästa tillfälle.

IMG_5342

Vi trodde nog att vi skulle lära oss i lugn tempo vilket visade sig vara högst fel. Det var en massa steg och begrepp att lära sig och så övades in 3 frekvenser med olika positioner och danssteg.

Min balans alltså, måste verkligen öva på den …

IMG_5353

Själv trodde jag att vi skulle fika efter 45 minuter men denna tradition inom de flesta kursverksamheter brukar ha verkar inte innefattas av danskurser. 

Kanske att jag överraskar alla med bullar vid nästa tillfälle =)

Tania och jag gick sedan till restaurang Smak där vi åt en god middag med förrätt, huvudrätt och den godaste creme brulén jag har ätit.

IMG_8641

Efter mat och prat så gick Tania hem till sin lilla dotter som också hade gått på sin första lektion i balett och jag hem till mina djur nöjd dock med att denna kväll blev långt ifrån den där vanliga onsdag kvällen för min del och det var precis vad min hjärna behövde <3

 

One thought on “Balettkurs för vuxna …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *