Det roligaste på länge … Mot La Scala …

Varje år vid något tillfälle berättar min mor om när hon och mormor skulle komma och titta på mig dansa balett då jag som liten tjej i kanske 5-6 års åldern gick på en sådan kurs i Bologna, Italien, där jag är född och uppvuxen.

. Och alltid skall hon berätta att hon och mormor nästan kissade på sig av skratt. Anledningen? Alla andra i gruppen såg ut som graciösa fjärilar medan jag såg visst ut som en arg bi som tvingades dansa runt i tyllkjol och rosa kläder.

Behövde visst aldrig gå färdigt den kursen men ikväll hände det märkliga och något som har fått mig att le inombords i ett par timmar nu =)

40 år senare är det nämligen dags för ”revange” =)

Min väninna Tania, Pia och jag är nu anmälda på en kurs i balett för vuxna nybörjare och jag ”vrider” mig redan av skratt för går det att vara seriös på en sådan kurs?

Lär bli utkastad från salen redan vid första lektionen =)

Läste info om kursen:

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det ökar känslan, bär kläder som är bekvämt att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Hahaha! Någon balettklädsel lär inte gå på min kropp för då lär jag se ut så här

1291B

Former och tyll är ingen bra kombination nämligen =)

Mer beskrivning om kursen:

Balett är en graciös dans som passar både för barn i alla åldrar och danssugna äldre med balettdrömmar. Denna balettkurs ger dig som vuxen möjlighet att dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Oh HERREGUD!

Graciös är det sista jag är men rätt så vig är jag nog… vad roligt detta kommer att bli och jag längtar redan till den 22/2 då vi möts för att träna inför avslutningen på La Scala i Milano för självklart skall man sikta högt =)

Har självklart ”fjantat” runt mig här hemma i denna ”ballerina klädsel” medan Nicole har skakat på huvudet och påpekat (vid flera omgångar) hur ”konstig” jag är …

IMG_3601

Jag är både tondöv och har ingen som helst känsla för dans så detta kommer att bli en riktig rolig grej =)

Ser ut mer som om jag härmar munsticket på en dusch än annat =) men kanske kanske att efter 8 tillfällen så håller jag armarna lite mer som den prima ballerinan jag trots allt kanske är <3

Tänk dig om jag lutar mig framåt med min byst som hon på bild, mamma mia, svårare för min del med balansen helt klart …

Måste lära mig hur man lägger in video snuttar här i bloggen för de som vill få sig några skratt.

IMG_3602

 Har redan bjudit Nicole till den avslutningen som kanske ingår i kursen och hon kunde under sin chockade min över sin pinsamma mamma inte låta bli en skratt, den såg jag =)

Nu skall jag borsta tänderna och pussa godnatt på alla här i lilla famiglian för det är dags att sova snart <3

Buonanotte <3

4 thoughts on “Det roligaste på länge … Mot La Scala …

    1. M. har fått sig också ett gott skratt för det var nog det sista han trodde att jag skulle anmäla mig på och mamma skrattade och undrade om jag skall ta ngn slags revange 40 år senare. Som sagt som liten var jag den som utmärkte sig från de andra när jag testade på ballerina kursen =) Lääääääängtar!!!

    1. Ja, Pia, vad skall vi säga förutom att det blir något att minnas för livet? =) Även för de andra deltagarna som kanske är något mer seriösa i detta …
      I vilket fall måste jag lära mig att spela in och lägga in i bloggen så att man kan få bjuda lite på sig själv =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *