Knut och Molly Castellari …

Under mina 45 år så har jag haft först katt och sedan hundar, tom. 3 hundar (en groenendal som jag hade i Italien och som jag även tog med mig hit till Sverige, en papillon och slutligen min nuvarande älskade lille Knut) efter varandra så har inte varit utan hund de senaste 30 åren.

Om många kvinnor från det där ”suget/längtan” efter bebisar så får jag kanske en liknande känsla av valpar & kattungar. För att inte göra Knut alldeles för svartsjuk nu på äldre dagar bestämde vi här hemma att det fick bli en kattunge, en helig Birma som denna ljuvliga ras heter och henne har vi haft sedan strax innan Julafton.

Det går inte riktigt att jämföra dessa två djur men tillsammans tycker jag att de kompletterar de varandra istället.

Om det är mysigt att ha hunden för promenaden, den lojalitet de alltid visar prov på så hade jag glömt hur mysigt det är med att ha en katt som kommer och lägger sig på en för att spinna och mysa. Just spinna kan nämligen inte Knut göra och det ljudet är nog bland de mest avkopplande som finns.

Nu har jag iofs. turen att ha en underbar hund och en minst lika mysig katt då alla hundar och katter är långt ifrån så tillgivna och sociala som dessa två är men klappar mig lite på axeln och låtsas att det beror lite på mig och Nicole, på den miljön som de får och som kanske ändå påverkar de att vara så fantastiska som de är.

Knut Castellari, pomeranian, 9 1/2 år <3

IMG_8165

IMG_8166

Fördelarna med hundar i mitt tycke är just att man kan ta med sig de lite överallt oavsett om du tar en promenad/picnic vid havet eller som mig även på jobbet (få som kan dock) De där villkorslösa kärleken får man oftast hos hundar och finns inget som slår de där varma runda ögonen när han tittar på mig, då smälter jag … Med en hund kommer du ut, får motion och sällskap.

Nackdelarna är att oavsett om du är sjuk, oväder råder ute så måste du ge dig ut för den där promenaden som tar så emot just då och självklart även att en hund skall inte vara själv mer än 6 timmar. På söndagarna när du bara vill dra dig i sängen eller strosa runt i morgonrock så måste du först prioritera promenaden med din hund så den där stressen att hundens behov kommer före allt annat måste du vara medveten om.

Molly Castellari, helig Birma, 4 månader.IMG_8158

IMG_8159

Vår lilla primadonna som dock är en tillgiven och en underbar kelig sådan. Så fort man lägger sig eller sitter i soffan kommer hon och söker kontakt, lägger sig på en och bara vill vara i ens närhet.

Fördelarna är det där myset jag får av henne när hon kommer och lägger sig bredvid mig och spinner, värmen, den avkopplande känslan hon ger, älskar det.

Nackdelen är de där klorna som gärna vill vassas där man inte skall vassa de och den där kattlådan som jag alltid ogillat så.

Just nu när jag sitter i soffan med datorn så har hon lagt sig bredvid mig med tassen på armen … hur gulligt som helst.

Det har gått 3 veckor sedan Molly flyttade in och om hon söker kontakt, gärna kommer med sin tass på honom för att få igång honom så är Knut helt paraliserad kanske för att han inte riktigt vet vad han får göra eller inte göra =)

Se hans frågande ögon =)

IMG_8177

IMG_8176

I mitt fall får jag nu alla nackdelarna från promenad trots att jag är sjuk till kattlådan som skall bytas med jämna mellanrum men så får jag även alla de mysiga fördelarna med att ha dessa två i vår lilla famiglia <3

IMG_8178

Med turen att ha valt underbara personlighet till djur så skall jag nu lägga mig igen för halsen är svullen och jag är bara trött … Har helt enkelt fått den där influensen som många av er rakat ut för.

Hoppas att vakna upp frisk imorgon, godnatt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *