Nyårsmiddagen & sabrering …

Nyårsmiddagen bestämdes och tillagades av Nicole och Holly som ville bjuda oss mammor på detta samtidigt som jag nog tror tt det tyckte att det är roligt att laga mat så länge vi som inte fick hjälpa till tog hand om allt annat =)

Dukningen (utan duk =) ville de också ta hand om så de pyntade lite med konfetti  (som ligger nu överallt här hemma), pyntade drinkar på det där personliga sätt som var nog så fint för oss igår kväll… <3

img_7879

Vet inte om orden ”Let´s party” stämde in i vårt sällskap men vi var iaf. uppklädda kvällen till äran.

Linda i DENNA klänning från Valerie och jag i DENNA från For Love and Lemons, på fötterna invigde jag mina skor som var väldigt mycket olalá, en present jag fick för några månader sedan men där tillfällen för användning har uteblivit. HÄR finner du ”samma” sko men mina är i svart skinn och en sådana sko som jag kan använda i min vardag =)

img_2035

Blommorna jag köpte på vägen hem igår prydde bordet, älskar färgerna och kombinationen av olika blommor…

img_7881

img_7880

Till förrätt skulle de ha serverat oss bruschetta med en god tomatblandning och ruccola men då brödet hade glömts så blev det en sallad =) Alldeles perfekt och bara att ändra i menyn …

Huvudrätten bestod av kyckling och så potatis som de kokta för att sedan ”slå” lite på innan de åkte in i ugnen. Detta hade Nicole fått hos grannen och la det på minnet. Att säga att det var otroligt gott är ingen överdrift <3

img_7890

Enkelt och gott och tillagad med kärlek, vad mer kan man begära en Nyårsafton?

img_7893

Efter maten tog vi en paus innan Nicole tog fram efterrätten, en kalori bomb utan dess like. Bara namnet ”kola paj” säger väl det mesta =)

img_7895

Riktig stolt och imponerad blev jag och så kanske jag imponerade lite själv när jag bestämde mig för att jag skulle minsann testa att sabrera igen efter 3-4 år. Tog fram kökskniven och strax innan midnatt förflyttade vi oss alla till balkongen för att vara med och skåla in det nya året.

Jag lyckades vid första försöket och flaskan sabrerades precis som den skall och med det kan jag tillägga en skills på min lista ”vad jag är bra på” =)

img_2107

Ni kan därför maila mig om ni vill att jag skall komma och sabrera på er fest =), mitt nya extra jobb helt enkelt för 2017 =)

Och så här ser flaskan ut vid dagsljuset denna 1/1-2017

img_7904

Nu är klockan 11.45, Linda och jag har varit och solat medan tjejerna låg och sov och nu skall alla vakna i lugn och ro för att åka till Göteborg, kolla lite på ett villa område där en lägenhet finns att hyra och som Linda är lite intresserad av för att komma närmare familjen nu när endast 1 år återstår av studierna och så tänkte vi äta i grannstaden.

Önskar er skön start på detta nya året som dock präglas av de hemska nyheterna från Istanbul, sorgligt att vakna till att världen är inte bättre idag men det visste vi nog. Att människan har delat in tiden i år innebär inte vissa andra förändringar även om vi så gärna vill tro det <3

Hoppas att ni får en mysig 1/1-2017 oavsett vad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *