Knuts furunkolos …

Många som känner sig febriga denna period och jag är en av de som har mått sisådär i några dagar utan att det vill bryta ut helt …

Någon som dock mår lite sämre eller som ser ut att ha något som inte ser speciellt trevligt ut är min Knut.

I somras hade han exakt samma sak och trodde då att att det var en fästning som hade tagit sig in men efter att jag hade skickat bild på det till hans veterinär fick jag reda att han då som nu har drabbats av en furunkolos.

Fick bort den första gången och hoppas att den försvinner även den här gången när jag följer veterinärens råd.

Har klippt bort lite päls runt om, köpt och tvättat ”såret/bölden” med alsolsprit och imorgon kommer även den salvan som jag skall smörja det med. Just nu har han en socke på sig men imorgon skall jag köpa en liten tratt för det är viktigt att han inte slickar sig. Lättare sagt än gjort =)

Så här såg det ut igår kväll när jag upptäckte den men redan idag ser det något bättre ut …

img_1757

Han blir så ynklig min lille då han aldrig har varit sjuk på dessa snart 10 år så vi är inte vana att ”leka” veterinär och patient här.  Tog honom till badkaret för att bada honom och för att på så sätt lättare klippa bort pälsen runt såret.

Inte mycket Knut kvar efter lite schamponering och sköljning … De där ögonen <3

Trots sina snart 10 år så är han den gulligaste pensionären jag någonsin har sett och faktiskt även den gulligaste hunden <3

img_1763

Förutom att han är så otroligt söt har han ett temperament som är helt fantastisk och alla ni som har träffat honom vet vad jag menar <3

Ingen liten småhund som skäller på allt och alla men en mjuk, trevlig och social liten kille som älskar människor och som inte bryr sig om andra hundar (förutom vid löpningstider =)

Torkade honom med en mjuk Lexington handduk för Knut gillar kvalité =)

img_1761

Någon som inte ”lider” av något är vår lilla prinsessa som dock är nog drottningen i detta hem.

Medan jag höll på att behandla Knuts lilla ”böld” kom hon fram, nosade lite på hans tass vilket jag tyckte var sådär gulligt men så bet hon honom där. Inte hårt men undrar varför hon fick för sig det =)

Här ligger hon och njuter i soffan och keligaste katt har jag aldrig haft eller sett.

img_7817

img_7823

Dessa två helt underbara familjemedlemmar visar åter att när andra kan stoltsera med att de är bäst på att laga mat, träna eller vad de nu är bäst på så är jag bäst på att ”välja djur” <3

Alla är vi bra på något <3

4 thoughts on “Knuts furunkolos …

  1. Ja, Knut är nog bland det sötaste jag någonsin sett. Ser ut som en liten nallebjörn. Gott Nytt År till dig och din fina lilla familj .

  2. Lilla plutten. Det gör ont i hjärtat när de små liven inte mår bra. Hoppas han kryar på sig snabbt. Gott nytt åt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *