Ja eller nej till hundar på jobbet?

Första november firar Nicole denna kväll genom att måla dagens inköpta pumpor med färg och glitter oavsett om Halloween är över eller inte.

Sådant tar vi inte riktigt hänsyn till a casa Castellari för man gör sådant när man känner för det oavsett om alla andra har redan kastat sina eller inte.

En riktig pysselkväll har hon sittandes i köket med en film på samtidigt som hon fixar och trixar och även om jag inte får hjälpa till så finns jag här i bakgrunden (det bästa med öppen planlösning) och tittar på.

img_8281

Under tiden som pumporna fick sin make-over läste jag de 2-3 bloggar som väninnor skriver och då självklart Johannas som idag har skrivit ett intressant inlägg om ”hundar på restaurang” men som självklart även kan innefatta ”hundar på jobbet”.

HÄR hennes intressanta inlägg om något som alla har nog en åsikt om och som hon skrev efter att ha tagit med sig sin söta pomeranian Lucy på middagen hon gick.

Jag är född och uppvuxen i Italien där att ta med sig sin hund till baren där man tar en kaffe eller till restaurangen är inget som upprör, tvärtom är detta rätt så vanligt och aldrig något jag reflekterade över förrän jag flyttade till Sverige som präglades då som nu av skyltar med ”hund förbjuden” text eller bild.

Hundar på restaurang eller på jobbet förbjuds just med förklaringen till respekten och hänsynen för de som är allergiska men hur många är såpass allergiska mot hundar i samma rum att de påverkas så starkt av de om de inte klappar hunden och om den håller sig på avstånd?

Vissa hundar är dock nästan omöjligt att inte vilja klappa  <3

img_0754

img_0750

Knut är dagligen med mig på jobbet och aldrig under de 4-5 åren som han har varit med har någon lämnat butiken för att deras allergi har varit så allvarlig att de var tvungna till detta.

Å andra sidan hade jag en gång två något gnälliga äldre damer (man märker skillnaden mellan någon som bara vill gnälla och någon som framför en åsikt på ett trevligt sätt) som tyckte att jag inte skulle ha något doftljus tänd då de var så känsliga för dofter, gjorde grimaser för att förstärka detta och gick ut =)

Jag fick reda på för 1 månad sedan att jag är allergisk mot getinggift till den grad att jag måste under de månaderna de snurrar runt ha med mig en spruta och 3 mediciner i beredskap då jag kan få en sk. anafylaktisk chock som i värsta fall kan tom. vara dödlig (känns tom. märkligt att skriva orden som låter lite överdrivna men sanna)

Skall jag med förklaringen till just min allergi och riskerna av den förbjuda människor att ha öppna läsk och sötsaker bredvid mig på sommaren just pga. att sådant lockar fram getingar?

Var går gränserna till att ta hänsyn till allas olika allergier?

Hos mig finns både en liten charmig hund (dock allergi vänlig ras då han fäller inte) och tända doftljus <3

 

 

 

2 thoughts on “Ja eller nej till hundar på jobbet?

 1. Hej Michela
  Jag har själv haft med mig min då jätte stora Leonberger på mitt dåvarande salong. Tänkte som så att dom som är allergiska får väl välja en annan salong för jag vill ha med mig min ”bebis” ( han vägde 74 kg STOR bebis)
  Men idag på ”äldre” dagar har jag helt plötsligt blivit super allergisk mot bl.a. Pälsdjur och kan för närvarande inte vistas mer än typ ett par minuter i samma rum som tex en hund. Jätte sorgligt då jag älskar alla djur. Detta har gjort att jag blir irriterad när jag kommer till en butik/restaurang jag vill besöka men då måste lämna pga att det är djur där. Man blir ju inte medveten om problemet förrän man själv råkar ut för det. Och gudarna ska veta att jag verkligen förstår att man vill ha med sig hunden men nu i min nuvarande situation förstår jag ju allergiska personers åsikt på ett helt annat plan än innan.
  Tyvärr måste jag undvika butikerna som har djur och det må väl vara hänt. Men att inte kunna gå på min favvo restaurang pga av det känner jag är oacceptabelt.
  Bara en annan sida av myntet :)
  Kram Eva

  1. Just det som är så spännande med ngt, det finns alltid olika infallsvinklar och de förstår man oftast först när man själv är i en situation.
   Skall man sluta ha blommor på restaurang och doftljus till hänsyn av de som är allergiska också? Visste faktiskt inte att så många restauranger i Sverige idag verkar tillåta hundar på restaurang. Trodde faktiskt att det fortfarande var helt förbjudet men så har jag nog bara inte stött på ngn med hund ute samtidigt som jag är ute lite för sällan =)
   Själv skall jag undvika så mycket det går att sitta ute och äta på sommaren vilket känns otroligt tråkigt och kan självklart inte förbjuda andra att ha ngt sött bredvid sig … men hur mycket skall andra anpassa sig efter oss? Det är ganska intressant att fundera … Hoppas att din allergi inte blir värre och om din favorit restaurang har uteservering på sommaren kan du kanske sitta där ändå medan inte jag =) Kram och tack för din infallsvinkel <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *