Att få någon att bli lite smått imponerad …

Idag kl. 9 hade jag tid hos en studievägledare på Högskolan här i Borås för att bli lite påmind själv om mina utbildningar från Universitetet men även för att se om det finns någon kurs jag kan läsa för att öka mina kunskaper samtidigt som den även kan göra så att jag lättare kan få jobb i de områden som jag kan tänka mig om jag en dag känner för att göra något annat vid sidan av.

När studievägledaren Helén knappade in mitt personnummer kom tre sidor med allt från mina studier för att lära mig svenska samt studierna för att få behörigheten i den svenska gymnasieutbildningen men även och då framförallt alla kurser jag har läst i ämnen som italienska, psykologi, pedagogik, sociologi, kvinnopsykologi, genuspsykologi, historia, filosofi på Universitetet i Göteborg och Högskolan i Borås.

När hon sa att hon aldrig har mött ngn med så många poängoch frågade vad som har drivit mig att läsa så mycket förstod jag att hon kanske var lite imponerad.

Att få en komplimang för något man har gjort kändes så skönt och fick nog nästan tårar i ögonen då jag har nog saknat just det…

Lämnade Helén med en påminnelse om allt jag har pluggat, att jag har både utbildningen som gymnasielärare i italienska och psykologi men även en kandidatexamen i psykologi vilka gör mig till en välutbildad blondin trots de förutfattade meningar som man ibland får brottas med =)

Riktigt höstligt nu även om solen visade sig lite på väg till jobbet.

Den underbara oversize tröjan från Free People finns nu inte många kvar av för en mjukare och gossigare lär ni inte finna <3

img_0345

På bild med Please Classic Velour i den läckra höstliga färgen Ochre HÄR och självklart gossigaste Mou boots med kilklack i som jag har haft på mig sedan leveransen förra veckan.

Jag gillar mitt jobb men idag längtar jag redan hem efter att ha varit vaken sedan kl. 2 då Knut andades konstigt och gick därför och la mig på soffan med honom för att ha koll … Nu har det gått över, dessa små liv som inte kan prata så att man själv förstår <3

Nu jobb <3

 

 

2 thoughts on “Att få någon att bli lite smått imponerad …

 1. Förstår känslan har själv en fil kand fast i ett annat ämne dock. Nu när jag är inne och tittar på mina meriter i antagning. se så undrar jag hur har jag kunnat läsa sä mycket? Man glömmer fort vad man har läst;)

  Förstår också känslan av att vilja studera, tror att detta aldrig går ur om man behöver den där mentala stimulansen och utmaningen samtidigt en vetgirighet, ett behov av att lära nytt.
  Jag är typ i samma ålder som du men är också sugen på att sätta igng igen efter några års paus. Man får passa på innan man blir för gammal! ;-)) för att få studiemedel alltså:)
  Lycka till!
  Mvh

  1. Vad roligt att höra att du känner igen dig Marika för visst behöver man få stimulera lite hjärnan på ett annat sätt än det exempelvis jag gör idag. Att sitta och lyssna en bra föreläsare som kan sitt ämne och kan konsten att förmedla detta är bland det bästa som finns samtidigt som man sitter där och lyssnar, antecknar med en kopp kaffe framför sig =) Nackdelen med distansstudier är just att det momentet finns inte med så skall kolla på olika kurser och se lite vad som lockar …
   Otroligt att man glömmer så fort det man har gjort speciellt när man för ovanlighetens skull lyckades bra på något =)
   Berätta gärna vad du vill plugga, nyfiken =)
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *