Shopping har ingen åldersgräns …

Öppnade butiken kl. 10 och underbara Birgitta, en dam i 70 års åldern som bor samt rör sig i Borås centrum och som har lite koll på alla här i stan tittade precis in och förmedlade att Åke och jag hade sagt vettiga saker igår på radio (se tidigare inlägg) och om Birgitta säger det så väljer jag att tro på henne =)

La mig sent igår och vaknade redan vid 4 utan att kunna somna om så gissar att min lördag blir verkligen så lugn som jag vill ha den.

 Är det inte ganska märkligt hur vissa personer ogillar att vara själva medan andra njuter av det om det är en någorlunda vald ensamhet?

Och så finns det de som tvingas vara själva utan att vilja vara det och de som är med någon de egentligen inte vill vara med…

Vem känner sig mest ensam där tror ni?

img_0016

Nu är jag hemma igen och småler fortfarande åt den underbara äldre damen som kan ha varit runt allt mellan 78-85 år och som tittade in i butiken med sitt barnbarn, en tjej i kanske 25 -30 års åldern som var lika underbar som sin mormor.

Damen hade nämligen sett i skyltfönstret den guldiga väskan från Karl Lagerfeld som är i skyltfönstret (finns ej i webshopen ännu) och tyckte att den var alldeles perfekt till sig själv.

Vi tog fram den och hon konstaterade att färgen var snygg och väskan praktisk och läcker. Hon frågade hur många jag hade och hon gladde sig över att jag bara hade köpt in 2 stycken för hon påpekade att ”jag vill inte gå runt med samma kläder, accessoarer som alla andra”.

Trodde inget annat heller =)

Oooh, vad jag gillade henne och så tyckte jag verkligen om hur hennes barnbarn med humor, energi och kärlek uppmuntrade henne till att köpa den där väskan som hade fått henne att stanna upp.

Jag säger inte detta för att jag sålde en väska men för att jag är glad över att mormorn lämnade butiken med sin guldiga Karl väska.

Minns nämligen när min egna lilla mormor ville runt 85 års åldern köpa sig en nyckelring och min morbror  (hennes son) sa till henne att han tyckte att det var onödigt i hennes ålder att lägga pengar på en ny när han kunde fixa en gammal till henne.

Blev så otroligt irriterad över hans ord och åsikt, så irriterad att jag minns detta fortfarande som om det vore igår.

Oavsett när i livet vi önskar oss något nytt och snyggt låt oss köpa det utan att andra påminner oss om vår dödlighet.

Lovar att den där väskan med en tags på Karl himself på (avtagbar) gjorde denna äldre dam lycklig och hennes ögon glittrade när hon berättade om sin förkärlek till guld, en sådan vi visst delar.

Denna äldre dam och hennes lika underbara barnbarn gjorde min dag <3

Tummen upp för det där ”att aldrig sluta bry sig om lite ytlighet” så länge detta inte är på bekostnad av annat…

Tröjan jag har på bild ovan med en glittrig Karl på finner du HÄR och de svarta byxorna från Oneteaspoon HÄR. Anger du rabattkoden höst15 har du 15% rabatt på din order. Rabattkoden gäller fram till söndag vid midnatt så hoppas du hittar något du gillar lite extra mycket<3

2 thoughts on “Shopping har ingen åldersgräns …

    1. Kommer aldrig att glömma henne för hon var så himla underbar när hon fick hjälp att gå av sitt barnbarn samtidigt som hon höll i sin Karl väska =)
      och barnbarnet var en sådan positiv tjej som ville att mormor skulle unna sig det hon ville ha <3
      Härligt att ha fått träffa de idag, de gjorde mig verkligen glad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *