Världens bästa Knut …

Igår kom till butiken en kund som ibland tittar in för att förvisso titta på kläderna men även och kanske tom. framförallt för att sätta sig och klappa lite på min lille Knut som 98% av tiden jobbar i butiken genom att välkomna kunder om han inte ligger och sover under något bord.

Igår berättade just denna kvinna att hon är medlem i en organisation som heter Bosses Hundhjälp där ändamålet är att finna bortsprungna hundar genom att volontärer ansluter sig för att söka i det området där hunden försvann, sprida bilder den hund som någon matte eller husse saknar.

Du finner Bosses hundhjälps facebook sida HÄR och fick samtidigt även tipset att klippa bort lite av Knuts päls och lägga den i en burk tillsammans med ett par sådana där pads vi kvinnor har när vi skall rengöra ansiktet. Anledningen är att om utbildade sökhundar sätts in så har dessa lättare att finna just din hund genom igenkänningen av lukten.

Vet inte riktigt huruvida detta tips kan hjälpa eller inte men kanske att det ändå är värt att göra det ifall att … och till dig som kanske liksom mig inte visste så finns just Bosses Hundhjälp att kontakta om din eller någons hund försvinner.

Du kanske vill även tillhöra och anmäla dig som en av de volontärer som rycker in när en hund sökes?

Kunden och jag pratade vidare om hundar som vissa stänger in i bilen i alldeles för många timmar. Hon berättade om en ung kvinna som lämnade sin gamla hund i bilen i en parkering i Stockholm under en heldag för att själv gå och fika utan stress och för att sedan fortsätta med andra ärenden medan hunden fick ligga kvar där i en bil i en parkering en hel dag.

Alla vet väl att man inte lämnar sin hund ensam kvar i en bil oavsett om bilen befinner sig i skuggan i ett parkeringshus om den tvingas ligga där i flera timmar? Mår illa över hur ägaren uttrycker sedan inför andra en saknad för sin hund när den inte bor hos henne under vissa perioder. Snälla du, låt din fina gamla hund vara kvar där hon är …

Kunden berättade vidare hur hon själv varit en av de volontärer som ställt upp med sin tid i sökandet av två hundar som kommit bort vid två separata händelser och som faktiskt hittats av organisationen där hon ingår.

Det finns alltså lyckliga slut <3

Morgonpromenix i parken och titta på Knuts söta och sökandes blick <3

img_0200

img_0208

Min följeslagare som nog älskar mig mer än sig själv och som alltid är där jag själv är, som aldrig skulle lämna min sida bara för att …

Det är en speciell liten hund på 9 1/2 år som jag har äran att ha hos mig/oss och så glad över att jag tog för snart 10 år sedan flyget till norra Sverige för att hämta hem den där lilla valpen som var den sötaste jag någonsin hade sett.

(Blus Fira, Jeans Circle of Trust, Boots Toga Pulla)

img_0209

img_0210

Och även om det är inte utseendet som är det viktiga så är han fortfarande idag trots sin gråa nos den hund som folk vänder sig mot med ett leende då han ser så speciell ut, som en vandrande liten nalle och kan inte annat än att le när majoriteten tror att han är valp då han i verkligheten är i pensionsåldern.

img_0182

img_0183

Och så hittade jag en underbar söt bild på Knut som valp så en sötchock utan dess like <3

knut-valp

För att inte tala om den här bilden tagen vår första sommar tillsammans med en springandes glad liten Nicole och en ännu mindre liten Knut <3

thumbnail_knut-put-012

Kan sitta och titta på dessa två sista bilder i all evighet men gissar att jag måste jobba lite nu <3

Glöm inte att tipsa om Bosses Hundhjälp om någon hund försvinner för du kanske liksom mig inte visste om denna frivilliga organisation vars mål är människans bästa väns välmående <3

Och så har jag idag fått mitt header i bloggen utbytt så tack till Per som gjorde den och till Linda som såg till att den hamnade just där.

8 thoughts on “Världens bästa Knut …

  1. Hej

    Ohh lilla Knut underbar söt vovve och vad skoj att få se honom som valp och Nicole va ung hon var där, lika söt då som nu. Snygg bild på dej på trappan den sista, du ser lite drömmande ut
    Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *