Law Abiding Citizen …

En film som Mikkan rekommenderade att vi skulle se i lördags kväll men som jag inte riktigt kände för just då är ”Law Abiding Citizen” med Gerard Butler och Jamie Foxx.

law-abiding-citizen-2

Filmen handlar om en man som misshandlas av några män då de stormar in i huset och kallblodigt mördar hans fru och lilla dotter framför hans ögon.

När det rättsliga systemet visar sedan sina brister genom att man gör upp med en av mördarna bestämmer han sig för att ta lagen i sina egna händer genom att hämnas på hela systemet som inte gjorde det ”rätta” då det tillät en kallblodig mördare gå fri.

Frågan i filmen är hur långt en man kan gå när han ändå har förlorat allt och även om filmen påminner om ”Taken” i sin story då vi tittare delar känslan av en vendetta så slutade jag känna med denna man efter att han använder sig av tortyr i sin hämnd speciellt då flera oskyldiga människor förlorar sina liv i hans kamp mellan rätt & fel.

För våldsam och för överdriven för en känslig Michela som dock satt spänd och såg fram emot Liam Neeson hämnd i filmen ”Taken” och därför är denna sist nämnda så klart mycket bättre än den jag såg igår mitt på dagen medan jag blundade under flera scener som var för brutala för mig.

Har du sett den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *