Att se ung ut när man vill se äldre ut och att se äldre ut när man vill se yngre ut …

Det är ganska märkligt i livet hur vi ofta önskar det vi inte har eller kan.

Minns ni exempelvis hur känsligt hur många av oss ansåg vara det där med att se yngre ut än vad man var när man var i tonåren? Att se ett par äldre ut var just DÅ en komplimang medan idag i snart 45 års åldern skulle jag nog bli besviken om någon gissade rätt på min ålder för att inte tala om den ”någon” skulle ge mig några år mer än vad jag egentligen är.

Under en viss period hoppas vi alltså se lite äldre ut än vad vi är och att vänner påpekar hur ung man ser ut (trots att man är just ung =) att vara är ett sätt att ge någon slags kritik vilket min dotter fick uppleva och erfara häromdagen när någon i tjejgänget kommenterade med att hon såg ut att vara 2 år yngre än vad hon är.

Trots att jag blev lite (mycket) arg inombords så kunde jag inte annat än att le åt min dotters svar ”En dag är jag glad för detta” <3

Klockrent intelligent och artigt svarat med glimten i ögat men även med styrka i orden för visst är det så att de höga kindbenen och det där lite mer runda kinderna som vi alla har i familjen (ja, även mina är naturliga, tro det eller ej) är till vår fördel när vi blir äldre.

På kvällen när hon satt med sin dator frågade jag vad hon googlade på och hennes svar fick mig att bara vilja krama om henne ”fördelar med att se ung ut” … Kunde nog komma på fler fördelar än google själv men kanske inte just gällande tonårstiden. Önskan att se äldre ut i den åldern är märklig men kanske lika märklig som önskan att se lite yngre ut än vad man är så försöker inte ens ge mig in i den diskussionen med mig själv denna kväll.

Tacksam för att Nicole fann sig snabbt i sitt svar för det där med att bemöta ”vänners” och omgivningens lite spydiga kommentarer hör tyvärr till livet och att ha den inre styrkan att vara trevlig tillbaka men med en viss attityd tyder på att hon kanske ser yngre ut men att hon är mer mogen än den som slängde ut sig kommentaren om den nu var menad som någon ”kritik” …

Vi vet ”när vi skall gissa ålder” på någon att det är väldigt känsligt att gissa att personen är äldre än hon/han är men tänk på att det är minst om inte mer känsligt att gissa att någon ser yngre ut än vad hon/han är när man är i den där tonårstiden då man vill se lite mer vuxen ut.

 

2 thoughts on “Att se ung ut när man vill se äldre ut och att se äldre ut när man vill se yngre ut …

  1. Smart svar från din dotter!
    Det är en kort tid i livet (även om det inte känns så) man önskar se äldre ut. Hon har dragit en vinstlott med sitt ungdomliga utseende. Som vuxen är jag väldigt tacksam för mina runda kinder:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *