Countdown: 3 månader kvar …

Vaknade och det första jag tänkte på när jag såg dagens datum är att det nu bara är 3 månader kvar tills jag skall göra min drömresa.

Inte den sköna avkopplande sådan som gör att man laddar upp med fysisk energi men den som själsligt kommer att göra att jag känner mig tillfred och fysiskt helt utmattad.

Sedan jag var en liten tjej älskade jag att titta på cowboy filmer och ett varmt minne jag har med min pappa är en kväll i Bologna när mamma hade lagt sig och han frågade mig om jag ville stanna upp och titta på ”The magnificent 7” med honom.

Den perfekta kvällen för en 6 åring som drömde om John Wayne och Yul Brynner (troligtvis vet ni inte ens vilka dessa är =)

Sådan är jag … Sprang i Bologna med mina svenska träskor och med en käpphäst mellan benen och nej, jag sprang inte, jag galopperade då jag hade verkligen tränat på att springa som en häst. Drömmen har ju alltid funnits där och efter att ha sett Dynasty en gång så fastnade namnet på en liten håla i Montana i mig: Billings.

article-2254202-16AC50D9000005DC-683_634x324

Fråga mig egentligen inte varför just det fastnade så starkt i mitt psyke men det fanns ingen tveka i mig: jag skall till en ranch i Billings, Montana.

För 3 år sedan hade jag bokat och skulle ha åkt men då hade serien ”Småstadsdrottningar” premiär och de ville helst att jag inte skulle åka just då. Med tanken på att resan kan endast göras vid 2 tillfällen om året så är man lite begränsad … Resan sker i maj när de vilda hästarna skall tas till Wyoming och i oktober när de skall hämtas hem.

Den 16 oktober skall lilla jag inta rollen som cowboy och se till att finnas vid sidan av de riktiga för att hjälpa de med detta uppdrag. Hade jag valt att jobba med boskap så hade resan haft en lugnare tempo men vilda hästar kräver lite mer fart så en spännande och krävande upplevelse som länge har funnit som top 1 i min bucket list.

Ett äventyr väntar helt enkelt denna 44 åring som kommer att snart få uppleva sin drömresa, den som gör att man gråter av glädje av bara tanken.

Det var egentligen bara det jag ville uppmärksamma nu innan jag och Knut går till jobbet för jag är glad för detta, oerhört glad faktiskt och ingen resa till Nice, Palma, Marbella (hade gärna åkt dit också men inte istället =) kommer att slå att få ta på mig ett par gamla denim och cowboy stövlar, fixa en hästsvans för att samla ihop buret och känna den där frihet på en hästrygg i en magisk miljö.

Nu dags för jobb men 3 månader kvar och tänker att det gör kanske inte så mycket att inte ha någon vidare semester denna sommar heller …

 

 

7 thoughts on “Countdown: 3 månader kvar …

  1. Ska bli superskoj att få höra om din westernridning. Jag är själv väldigt intresserad av att dra iväg på en. Verkar hur skoj som helst :)

  2. Härligt att du ska få göra din drömresa! Synd att du ej får ta med kamera…sett alla vackra bilder från Italien på johanna toftbys blogg, underbart…men du får berätta efteråt iaf. Det vore kul om de gjorde en ny säsong av Småstadsdrottningar tycker jag ;) skulle du vilja vara med då? Ha en fin helg!

    1. Skall självklart fråga men då vi rider tror jag inte att den får plats i sadeln =) Mobilen lär jag inte kunna ladda då vi sover ute så skall kanske låna någon mindre kamera så att jag ändå kan fota lite … Ja, Johanna har tagit fantastiska bilder, njuter av de dagligen <3

    2. Tror inte att någon säsong är aktuell då det var 3 år sedan och frågan har inte inkommit men om de hade så hade jag ställt upp för vi hade väldigt väldigt roligt medan vi filmade, serien blev dock inte riktigt så kul som materialet vi spelade in =) Detsamma till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *