Don Vanquisher & Toga Pulla …

En av de roligaste delarna av mitt jobb är möjligheten att få köpa in det snyggaste jag vet med hoppet att även mina kunder ser  det jag själv ser, dvs. hur läckra vissa kläder & skor är samt uppskattar och förstår det arbete som ligger bakom vissa plagg även om detta märks även på priset.

I Italien är myntet ”slow fashion” och ”slow food” något som utmärker kärleken till handarbete både när det gäller mode som mat.

Att få fram något unikt kräver tid och kärlek för här är massproduktionen med fabriker i exempelsvis Kina med lågutbildade personer som nyttjas och utnyttjas med låga löner för att kunna bjuda konsumenter på låga priser inte alls vad som förespråkas.

Visst kostar ett par skor från italienska Tods eller Toga Pulla därefter och visst kostar en jacka från Don Vanquisher en månadslön men vissa kan och vill prioritera just det.

Idag kom nämligen Armando för att visa vårens kollektion på Don Vanquisher jackorna som vi och någon enstaka butik till i Sverige har förmånen att sälja. Kolla gärna in HÄR för att se några av förra vinterns kollektioner som du kan köpa till bättre priser och/eller vårens/höstens skinnjackor med de där detaljerna som gör dessa jackor till ”något utöver det vanliga”

Men idag gällde det att redan tänka på våren 2017 och rött är den färgen som lyser starkast i kollektionen, ni vet den färgen som syns och som skapar starka passionerade känslor.

Denna lilla röda kunde jag inte låta bli i denna för årets nya design <3 Priset kommer att vara 12998:- och jag har beställt 1/S, 1/M & 1/L.

IMG_1257

Vill du ”förhandsboka” en för att vara säker att tinga den får du självklart göra det då de sys upp endast efter beställning (om vi skall ta in fler än bara de 3). Du fårdå  lägga en handpenning på 2000:- och de anländer i februari 2017.

Bara att maila mig till michelacastellari@hotmail.com om intresse finns.

IMG_1255

Kärlek till detta italienska märke som älskar inslag av camo och vem gillar inte det? <3

IMG_1286

Självklart har vi redan beställt fantastiska läckra och snygga vinterjackor från samma märke som anländer inom 3-4 veckor men idag visade Armando även 2 nya modeller som vi tar in endast emot förbeställningar och en handpenning på 4000:-  (då vi redan har köpt in de vi skulle). Dessa två exklusiva (se bilder nedan) kostar 21.998:-

IMG_1294

IMG_1295

Jag är medveten om att priserna är dyra men det är hantverk som ligger bakom dessa jackor som är gjorda i bästa italienska skinn och med päls som följer Washington konventionen och inte någon billig sådan från Kina där djuren hanteras efter horribla förhållanden.

Att vissa ogillar päls oavsett ursprung respekterar tillfullo och då är dessa vinterjackor inget för dig så klart.

En av vinterns beställda som kommer inom kort …

IMG_1282

Alltid trevligt att få prata italienska en stund och känner att jag måste snart få komma hem till Italia för att bara prata och lyssna på mitt modersmål. Tror att en sådan önskan är vanlig för oss alla som inte har svenska som modersmål.

Nu dock till något som anlände till butiken igår och det är de kända ankle bootsen från Toga Pulla <3

Dessa är lite kult förklarade och helt klart en sko med en hel del attityd.

Hittade några inspirationsbilder på Pinterest (vet dock inte ursprungskällan till de) som jag dock tänkte visa här så att ni får en känsla för dessa skor med urläckra spännen.

Vet ni var bilden kommer ifrån får ni gärna maila så att jag kan länka så som man bör göra när man använder någon annans bild i sin blogg.

ctn1000_600_6667_0_-34__IMG_1826

Älskar att dessa skor passar till så många olika stilar.

7ed90d6260660e89444c604310ef2640

IMG_3480

20161161215558830_sbig

Lite Toga Pulla INSPO <3

Nu är Nicole hemma igen och vi skall mysa efter en vecka ifrån varandra.

Önskar dig en trevlig kväll från vår lilla famiglia här i småstaden <3

Både Don Vanquisher & Toga Pulla finns hos www.lavendettaclothing.se

 

 

3 thoughts on “Don Vanquisher & Toga Pulla …

  1. Den röda skinnjackan är den snyggaste jag sett! OMG! Själv har jag 2 sr rätt unika BLKDNM 50- talsstil,svart. Herrmodell såklart
    /Pelle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *