Att vara det man äter …

Det finns ställen i Borås som jag sällan/aldrig har gått in hos då jag mestadels håller mig till min lilla gata när jag går mellan butik & hem =)

Lite enformigt och tråkigt att inte ta del av det utbud som vår småstad ger oss som bor samt/eller jobbar här men i fredags upptäckte jag ett nytt fantastiskt ställe för alla som är noga med vad de stoppar i sig och som starkt tror på det där att man är vad man äter.

Själv är jag nog då en fluffig kanelbulle med en latte till.

Igår satt jag ner en stund med Amir som äger och driver Raw food Cafét med några anställda som hjälp då han även forskar på heltid.

Att han kan de där kemiska detaljerna över hur kosten påverkar kroppen märks tydligt när man samtalar med honom och även om jag alltid kommer att ha det där suget på  sockriga bullar, fluffigt vitt bröd och allt det som jag inte ens borde titta på så har jag nu börjat tänka om lite …

IMG_4343

IMG_4342

IMG_4345

Tilltalas över kunskapen som finns bakom det han rekommenderar att äta och kanske att jag skall ingå i en liten foskningsprojekt gällande mina felopererade ben för 4 år sedan… Spännande att få vara en liten försökskanin om jag nu blir en för kan kosten verkligen göra att det som blev fel blir bättre? Otroligt intressant och enligt honom så kan man även punktförbränna vilket man hört tidigare inte är en möjlighet.

Oavsett vill jag rekommendera alla som bor här eller som jobbar i vår stad att testa en lunch på detta genuina kaféet.

Har bett Amir kombinera ihop någon nyttigt till min och Mikkas midsommarbuffén som vi skall njuta av på tu man hand vid sidan av den där mer onyttiga varianten som en rabarberspaj med vaniljvisp innebär (den skall vi nämligen också ha)

Hör att arbetarna utanför butiken som håller på och bygger den lilla kanalen har paus så passar på att öppna lite dörren och önskar dig en underbar dag <3

2 thoughts on “Att vara det man äter …

 1. Hej på dig Michela
  Detta som du har träffat på verkar intressant….så mycket man inte känner till… men som kan hjälpa till på olika sätt.
  Spännande om det kan hjälpa dig om du är en liten testare.Det får vi hoppas.
  Det är ju som du säger kanelbullar och allt annat gott med socker är så svårt att låta bli.
  Jag kan inte låta bli så det blir både onyttigt och lite nyttigt. Önskar dig också en underbart go dag <3
  Ingela P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *