OJ Simpson, 20 år senare har mordvapnet kanske hittats?

Gillar ni rättegångsfilmer som ”Juryn, a time to kill” eller  ”Primal Fear”?

Exempel på fantastiska bra filmer med duktiga skådespelare där man med spänning väntar på vad juryn kommer fram till ett beslut om skyldig/icke skyldig efter att bevisningen för eller emot har presenterats av försvarsadvokater och åklagare.

En verklig rättegång som fängslade flera miljoner tittare för ca 20 år sedan var  den direktsända OJ Simpsons rättegången där han stod anklagad för mordet på sin vackra ex frun Nicole och hennes vän Ronald.

Även om OJ inte var ett känt namn här i Europa för de flesta av oss blev han ett känt namn och ansikte över en natt i och med det som kallades för århundrades rättegång.

O.J. Simpson holds his hands up to the jury during testimony in Los Angeles

Minns att jag hade bott i Sverige i kanske bara 3 år när jag dagligen efter att ha pluggat svenska i skolan kom hem för att slaviskt följa hur försvarsadvokaterna la just upp försvaret mot denna amerikanska världsstjärna. Var han skyldig eller var det någon som hade inplanterat bevisningen som ett racistiskt motiv?

The Dream Team som försvaret kallades med bland annat namn som Johnny Cochran och Robert Shapiro (ja, jag minns fortfarande deras namn)gjorde ett fantastisk jobb och nyttjade med bravur och intelligens det ”klimatet” som rådde i USA efter att Rodney King hade brutalt misshandlats på en bensinmack av några polismän i tjänst.

The Dream Team som även försvaret kallades av median.

GTY_simpson_trial_defense_jef_140605_4x3_992

När en av poliserna som hade hittat den blodiga vanten togs hand om försvarsadvokaterna visade det sig att han hade gjort sig skyldig till rasistiska kommentarer. Detta var nog en av de faktorer som gjorde juryn tveksam liksom att mordvapnet aldrig hittades.

Nu, 20 år senare så är denna rättegång åter på löpsedlarna. Du kan självklart googla och finna en massa information men en stor skillnad idag är att majoriteten tror att han är skyldig trots att han då fick av domaren höra att juryn hade kommit fram till en icke skyldig dom.

Det finns mängder av böcker kring denna rättegång och jag fick en gång i present av en vän boken som Johnny Cochran (en av försvarsadvokaterna) skrev. Att mordvapnet kanske nu har hittats och undersöks gör att århundrades rättegång är åter aktuell.

HÄR  en av de många artiklarna kring denna nya aktuella information som dock aldrig kan fälla OJ oavsett om han nu är skyldig eller inte.

Följde du också rättegången? Om du gjorde vad kom du själv fram till utifrån den bevisningen som kom fram?

Själv minns jag hur jag tittade på OJ som såg mest underhållen ut av den showen som denna rättegång blev men så är det en omöjlighet att ha förväntningar över hur någon borde bete sig i en sådan situation…

2 thoughts on “OJ Simpson, 20 år senare har mordvapnet kanske hittats?

  1. Ja jag kommer ihåg, satt o kika på det hela nätterna då jag , precis hade blivit mamma och satt i bland o ammande på nätterna och fastnade i detta ,men om jag minns rätt var det väl 1995, kunde liksom inte slut titt på det, självklart är han skyldig, lustigt det där att det kommer fram saker så många år efter…

    1. Ja, det var 1995, stämmer alldeles riktigt Monica … Försvarsadvokaterna använde sig av de spänningar som rådde mellan mörkhyade och polisen på den tiden efter både fallet med Rodney King och så den troligtvis oskyldige dömde ”The Hurricane” så ett slags ”politiskt” beslut för att hålla alla lugna … Skall bli intressant att höra om det verkligen är mordvapnet som har hittats eller inte och vilka bevis som kan säkras i och med den … Undrar vad OJ gör idag, minns jag rätt har han suttit inne för något annat? Skall nog googla lite med Mello i bakgrunden =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *