Min lilla tonåring …

Jag älskar henne härifrån till månen och hela vägen tillbaka men denna morgon fick jag migrän av min underbara men idag jobbiga tonåring till dotter <3

”MAMMA, jag ser hemsk ut och ja allt var FEL denna morgon när hon skulle till skolan” Går inte inne i detaljer då det handlar om min dotters integritet men OMG vilken migrän jag fick när dagen påbörjades med tårar, rop och riktig tjej drama för att sedan gå över till smärta i magen och ryggen så att hon bara la sig på golvet =)

Försökte härma henne lite humoristisk så att hon kunde få se lite vad jag såg & upplevde  (misstänker att man inte riktig ser sig själv under de stunderna) men det fungerade i kanske i 1 minut, då syntes ett litet leende som dock snabbt gick åter över till gråt och förskräckelse för allt som var fel.

Snälla, berätta för mig ni som har eller har haft tonåringar … Hur länge varar denna period?

Måste nog säga att den timman på förmiddagen var värre än hela flytten och stressen på att ha 3 grejer på 5 dagar som jag hade förra veckan.

Att Nicole sa när jag nyligen kom hem att ”så är det mamma att ha en dotter som är tonåring” lugnade knappast ner mig … Skall jag vänja mig? =)

Jag blir nog andlig och ber till högre makter att det var en engångsgrej =)

Blus Hale Bob och Please med 5 knappar.

IMG_1014

Vi har kramats och skrattat över det hela men misstänker att jag aldrig själv var så =)

 

6 thoughts on “Min lilla tonåring …

  1. Trodde faktiskt i mina förutfattade meningar att tjejer var något värre men kan ha fel =) Då har vi båda lite att stå ut och som mammor så får vi nog stå ut mer än papporna då vissa sidor skärper de sig att visa för dem =) Kram <3

 1. Min dotter var precis likadan. Bröt ihop ifall hennes ögonbryn inte var perfekt målade ( eftersom hon hade noppat av sig dem bara för att en annan tjej på ett ridläger hade noppade ögonbryn). Om jag sa att hon var jättefin så sa hon att jag ljög bara för att jag ville få iväg henne till skolan och att alla skulle tycka att hon såg hemsk ut. Gråt och tandagnisslan var och varannan morgon. Mina mornar blev totalförstörda då jag blev på så himla dåligt humör. Det hände faktiskt att hon vände i hissen och kom tillbaka och bad om ursäkt för vad hon hade vräkt ur sig en stund tidigare. Vänta bara tills dina kläder försvinner på ett mystiskt vis och återfinns i något sämre skick inknölade i garderoben. Men det går över om 3-4 år så härda ut. :-) Det handlar ju faktiskt om att klippa navelsträngen och jag tror att flickor måste göra det framför allt med sin mamma.

  1. Min kom och kramade mig också då hon nog insåg att det var lite för mycket hysteri för väldigt lite men å andra sidan handlar det om att tänka tillbaka på hur viktigt man själv tyckte det var med att allt var i ens ögon perfekt <3 Det var ju trots allt inte så länge sedan vi själva var tonåringar eller? =) Jag behöll tålamodet då jag förstår att tappa fotfästet skulle bara förvärra i sådana här situationer men huvudvärken satt kvar länge och kände mig verkligen matt i flera timmar efteråt ... Märkligt hur en sådan morgon kan ta på krafterna men jag härdar ut och inser att det är en viktig period med mycket osäkerhet, rädslor, tankar, jämförelser och allt sånt som nog kännetecknar tjejer i en viss ålder även om vissa saker finns nog kvar hela livet ... <3

 2. Har en äldre dotter som inte längre bor hemma (22år) hon var riktigt jobbig…Så skönt när det gick över, fast det tog mååånga år!!
  Nu har vi 3 tonåringar hemma!!! En kille på 13 år (han är nog värst), en tjej på 15 år (hon ligger på nästan samma nivå som 13-åringen) och en kille på 16 år (han är lugnast).
  Jag sliter mitt hår, varje morgon och när jag kommer hem från jobbet…
  Det tar såååå mycket på krafterna och man är helt slut på kvällarna…jag och sambon somnar båda i soffan.
  Ibland skulle man vilja rigga en dold kamera och filma dom så får dom se hur dom håller på.

  1. Det låter som att du har en hel del att göra också Malin =) Visst är det märkligt det där men trodde faktiskt att killar var enklare? Verkar ha fel av din kommentar att tolka =) men gissar att killar och tjejer är jobbiga på olika sätt … Tålamod, vi var där också en gång i tiden =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *