Att resa med barn …

Igår var jag på bio och filmen väckte tankar hos mig så som en film bör göra.

Som förälder vet vi alla hur viktig egen tid är för att kunna ge mer av sig själva, för att kunna ge kvalité av den tid man har tillsammans men även för att hinna  ladda om och få vila i all den stress som livet kräver av oss.

Något vi även vet är att det är dyrt att ta den där semestern med barnet/barnen speciellt då man är själv i att bekosta den och en lön räcker inte alltid till.

Riccione

1757_10151532703783660_1942166718_n

Det är sådana tråkiga faktum som majoriteten av oss känner till och där gör vi lite olika val i vad vi prioriterar.

Kanarieörna

1910403_60695453659_1689664_n

Vissa väljer att aldrig ta med sig barnet utomlands trots att de själva har varit på flera resor medan andra väljer att  lämna landet endast om barnet/n är med.

En gemensam semester är inte en ursäkt för att inte fylla vardagen med kvalitetstid men är ett fantastiskt tillfälle att få umgås utanför vardagens tider och måsten.

Jag har alltid svårt att åka iväg utan Nicole och försöker även när det är åt jobbets vägnar passa på att betala hennes biljett privat för att hon skall kunna få se något nytt, uppleva en ny stad, få nya intryck osv.

Orlando

19440_238180688659_4877050_n

Sälen 2010, glömmer aldrig när jag fick styra hundspann och såg framför mig hur jag ramlade (det gick fort) och Nicole med kompisen Agnes satt kvar med de springandes hundar =)

Som tur är inträffade inte detta och trots att de var motvilliga över denna utflykt så hade de en fantastisk upplevelser med mycket skratt och spänning.

Rekommenderas <3

23454_372811793659_132356_n

Barnen växer alldeles för fort så ta vara på den tiden som är nu <3

Om du har barn hur tänker Du? En balans mellan resorna om man har den ekonomiska möjligheten är självklart det ultimata …

Har man inte möjligheten att åka iväg som man inte alltid har kan man förgylla vardagen med det där ”lilla extra”. När Nicole var verkligen liten så gav jag olika teman på vissa kvällar. Med ett leende på läpparna kunde jag fråga henne ”skall vi ha thé kväll?” för att efter några kvällar ställa frågan ”skall vi ha pyjamas party?” Frågan ställdes som om det var en fest och mottages med öppna armar ”JA, det skall vi mamma!”

Kostnaden för att gå till City och köpa en ny thé sort att ha den kvällen i soffan var kanske 20:- och kostnaden för att byta till pyjamas var 0:-. Vi hade trots allt pyjamas på oss varje kväll men att benämna det för ”pyjamas party” och kanske sätta på lite musik eller ta en filt till soffan att krypa under den gjorde att det blev det där lilla extra …

En dag tog vi bussen till Alingsås och fikade där. De små tingen …

Jag hade en väninna som tidigare kunde ringa mig varje kväll och prata i över en timma. När Nicole blev ledsen och påpekade att ”kan du inte säga till henne att ringa när jag inte är hos dig?” så var det som att få en spark i magen och även om jag visst hade tänkt på det själv så fick jag nu en anledning att säga till min väninna att ”jag har viktigare saker” just nu för det hade jag <3

Barnen vill ha vår tid och var uppmärksamhet och den är alldeles gratis <3

1923149_104675328659_6738270_n

Ett inlägg och en påminnelse även till mig så klart <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *