En underbar jävla Jul …

Denna måndag eftermiddag efter att ha tittat lite snabbt på vår lägenhet nu när tapeterna var uppe bestämde vi oss för att gå på bio med mamma.

Vi var och tittade på ”En underbar jävla Jul”, en film som handlar om förväntningar och att det sällan blir som vi hoppades på även om i slutet på filmen gör det det ändå.

Medvetet då hoppet kanske alltid skall finnas kvar eller så skulle den inte ha slutat som en slags saga då verkligheten ändå sällan gör? En amerikaniserad finale.

HÄR till trailern …

medium_6071b4f12fe2e40cb0cda98ddd3f1530-jul-poster

Filmen är rolig men även otrolig sorglig i sina förutfattade meningar samtidigt som den djuphet den förmedlar får oss att tänka till och kanske om.

Helt klart en sevärd film som alla borde se då vi nog tror ofta att alla andra lever och kanske även har den där dröm Julen som så många hoppas på, den som målas upp i reklamen, i säljande bilder och de som vi sedan väljer att visa upp på sociala medier.

För min del har det som har givit mig ont i magen under åren som singel varit att inte kunna ge Nicole den traditionella Julen som vi alla associerar till och som vi kanske har förväntningar på att få uppleva. I några år har det bara varit hon och jag även om just förra året åkte vi till Italien.

När jag inte har haft min dotter så har jag från att ha åkt till Italien för att överraska min syster iklädd till Tomte till att ha legat i soffan och somnat vid 20 med teven på. Lite sorgligt kanske men ändå helt ok …

Julen är en dag som gör att många känner samhörighet men även väldigt mycket ensamhet. Vi blir påminda om att vi är själva när vi inte firar ”så som alla andra” och har vi inte ekonomin att ge den berg med Julklappar som vi tror alla andra köper till sina barn så får vi ont i magen.

Vissa har ingen som hälsar på och ingen att hälsa på då man inte vill ”störa” kärnfamiljerna där de skall ha ”egen tid”.

Vem bestämmer det dock? Bjud in den vännen som är själv eller själv med sitt barn, de kommer att uppskatta det och tackar de ”nej” så tror jag att frågan kommer att glädja dem.

Nu gick jag lite utanför ämnet men titta gärna på denna djupa men även roliga film regisserat av Helena Bergström.

En bra film med innehåll <3

2 thoughts on “En underbar jävla Jul …

    1. Jag tyckte att den väckte tankar, var rolig och djup … Slutet var kanske lite väl amerikaniserad men hade nog inte velat ha det på något annat sätt ändå =) Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *