Att vara med om en liten akut operation …

Godmorgon <3

Det händer inte ofta att en dag passerar utan att  något inlägg i bloggen dyker upp men oftast finns det anledningar när så är fallet.

Igår förmiddag checkade jag nämligen in på en klinik i Göteborg där en av deras plastikkirurger (som dock ej längre är verksam här) förstörde mina ben för 4 år sedan (den historien kan ni om ni följer bloggen =) Samma läkare försökte sedan rätta till detta genom en lårplastik som man dock sällan väljer att göra vid ljumsken då området är så känsligt för infektioner.

Den operationen för 3 år sedan gjorde ingen skillnad gällande innelåren (vilket var anledningen till operationen) men den lämnade mig istället med två fula bruna ärr (mest högersida)

En av de duktiga läkarna på samma klinik har både flyttat tillbaka fett till benet för att jämna ut de buckliga partierna men så gick  han med på mitt önskemål om att  fixa till de fula ärren då han själv tyckte att de var allt annat än trevliga.

Tom. min mamma som är definitivt emot allt sådant här tyckte att ärren skulle fixas då hon såg mig i bikini i somras i Italien. När tom. ens skeptiska  mamma medger att det kanske borde rättas till säger det förstås en hel del.

Läkaren som opererade mig var dock väldigt noga med att påpeka att det finns inga garantier för en förbättring då platsen är som sagt under påfrestning hela tiden. Vill dock även påpeka för vissa tungor att operationen var för mig gratis vilket gjorde att jag gärna valde att ta risken. De senaste 5 operationer har just varit gratis korrigeringar för att försöka förbättre ett resultaat som ingen hade varit nöjd med.

Att man som patient väljer medvetet att ta risken för att utsätta sig för den mänskliga faktorn under en operation som inte är nödvändig har vi olika åsikter om vilket glädjer mig för all del så länge vi respekterar och värderar högt möjligheten till våra olika åsikter.

10.30 kom jag till kliniken, bytte om och så fick jag lägga mig vid en av sängarna i väntan på min tur.

Discutan i ansiktet & hela kroppen och inget mer så klart då man skall vara ren från smycke, smink och allt man kan tänka sig. Fransarna fick jag behålla =)

Lite smärtstillande och en underbar personal som numera känner igen mig då jag har varit där några ggr de senare 3 åren för att försöka förbättra det som gjordes fel. Underbara var och en som det oftast är faktiskt på sådana kliniker.

Det låter självklart lite sjukt men man blir ompysslad och om man inte är nervös för operationer så misstänker jag att det är ingen skrämmande situation, mest ett tillfälle för att vila lite och få vara ett litet barn som någon tar hand om, att bli ompysslad som vuxen.

När jag skulle på toaletten rullades jag fram till den så riktig VIP behandling =) och även in till operation var det ingen talan om att jag skulle gå den här gången…

IMG_5474

Igår skulle läkaren ta bort ca 4 cm hud vid ljumsken (där det fulla ärret satt)  för att göra en ny förhoppningsvis snyggare sådan.

Då jag gillar att bli nedsövd så var det verkligen skönt att få flyta bort en stund och är så fascinerad över att man bara kan få ngn att somna och inte känna ngn smärta under narkos. Otroligt!

Efter operationen fick jag vakna i lugn och ro, fick en fralla och en kopp kaffe och allt var frid och fröjd. En vän skulle köra hem mig och logistiken var fixad.

IMG_5481

Dock händer ibland ej planerade komplikationer. Efter ett par timmar kände jag att det var lite blött i sängen och mycket riktigt var det en massa blod på hela lakanen.

Sköterskan kom likaså en annan läkare som såg till att såret fick kompresser för att hålla ihop det samt för att se om blödningen skulle sluta, något som inte skedde.  Efter ytterligare 2 lakan fyllda med blod kom även en stor svullnad som såg ut som en tennisboll vid ljumsken.

Läkaren som hade opererat mig konstaterade att jag fick inte tillbringa natten så även om själva smärtan var inte speciell stor. Märkligt egentligen då det såg ut att göra hur ont som helst…

Blod är en bakteriefälla som han definitivt inte  ville ha på det opererade området.

Operationspersonalen kallades in igen från sina hem för en liten akut operation på mig.

Kl. 2030 fick jag lägga mig åter inne på operationssalen för att bli nedsövd för andra gången på 8 timmar och någon slang skulle visst också in den här gången.

Efter operation fick min säng vara nära receptionen så att de kunde ha lite extra koll på mig innan jag rullades in till ett eget rum för natten.

Har nu blött bara lite men när de lossnade operationstejpen och fick se hur det såg ut blev jag lite äcklad. Usch, inte konstigt att man är lite yr.

Läkaren har gjort ett långt snitt som strecker sig runt hela ljumsken och var själv nöjd med att han kunde komma åt det han kom åt. Förstår dock att det var ingen mini operation jag utsattes för och området gör det så klart värre.

Tidigt imorse ringde en vän som bor i Gbg och som skulle till Borås så klockan 8 var jag redan hemma och ligger nu i min säng.

Skall ligga här i 2 dagar för har fått lova att vila i minst 2 dagar. Ligga i sängen och lufta såret så att det får en chans till optimal  läkning den här gången. Att gå och jobba dagen efter är inte vad de vill så jag lyssnar och tar 2 vilodagar i min säng.

Vill tacka verkligen alla som tog hand om mig igår och inatt och alla som fick komma in extra efter att de först hade kommit kanske hem till sina familjer.

Nu skall jag vila vidare här då alla mediciner och narkoser gjorde att jag inte sov något inatt och är därför väldigt trött nu <3

Kram <3

4 thoughts on “Att vara med om en liten akut operation …

 1. Vila nu och hoppas allt läker ihop fint! Jag hade blivit jätterädd om det börjat blöda på det sättet…skönt att allt gick bra!
  Kram Åsa

  1. Jag är glad att jag inte hade hunnit hem för då hade jag inte haft svårt att kanske behålla lugnet. Nu var jag redan på plats så kände mig inte rädd faktiskt .. men har man ont av blod hade man nog svimmat =) Har vilat hela dagen och skall så göra även imorgon för vill inte riskera något … Tack för omtanken <3

 2. Hej

  Härligt att höra i fån dej och att du är hemma igen. Ta de nu lugnt och vila så blir allt blir fint och läker bra.
  Jag ser att du fick ha nagellack kvar, får man ha de nu? Jag bar minns att sist jag op min hand var jag tvungen ta bort lacket och korta ner naglarna, nu är det ett antal år sedan
  Kram Nettan

  1. Nagellacken skall bort egentligen eller vara ofärgad men den här gick igenom ändå när vi testade så fick behålla det =)
   Hade nog hellre legat där en natt till, man blir så bortskämd och ompysslad men verkligheten kallar tillbaka en väldigt snabbt =)
   Skönt dock att såret slutat blöda för det var inte speciellt trevligt =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *