Att ha blivit inbjuden till ett fantastiskt bröllop …

Godmorgon söndag och alla som tittar in här <3

Med taxi efter en snabbdusch och ombyte  efter en tidigare stängning av butiken åkte jag igår direkt till Ramnakyrkan för att vara med på Lizettes & Björns bröllop.

Lizette & Björn har varit tillsammans i över 10 år och har 2 underbara gemensamma barn så inget förhastat beslut.

Att gifta sig för att fira sin kärlek till varandra efter 10 år är ett äkta bevis på att det går att hålla kärleken vid liv.

De valde ett borgerligt bröllop som dock kunde ske i  Ramnakyrkan då den är numera ett museum och behöver inte innefattas av vissa mer religiösa regler. Underbart att få ta del av kyrkans miljö om man så önskas samtidigt som man inte behöver ha med Guds namn om man så inte vill.

Ramnakyrkan är liten idyllisk sådan som är lite av en favorit här i vår stad då storleken gör att den känns mysigare än många andra och den ligger inbäddad i lite grönska.

IMG_3050

Efter lite prat med några av gästerna jag kände igen var det dags att gå och sätta sig bland alla andra vackra och förväntansfulla gäster.

IMG_3055

Klockorna ringde efter en stund av tystnad och alla väntade på att blivande brudparet skulle komma in. Och det gjorde de … <3

Vackra och med ett leende på läpparna tågade de in och man såg att de njöt av det. Nervositeten kanske fanns där men av det jag kunde se så kunde de njuta av stunden.

IMG_3061

IMG_3053

Lizette och Björn ville till en början ha ett litet bröllop som dock blev med sina strax över 100 inbjudna något större än vad de hade först planerat. Underbart när man får med tiden möjligheten att ändra sig och det som kändes rätt när de började prata om ett giftermål förändrades och blev större än vad de ville från början. Vi 100 inbjudna var väldigt tacksamma <3

IMG_3057

IMG_3059

Jag har inte varit på många bröllop, tror tom. att det var 15 år sedan jag var på ett sist så jag anser mig definitivt inte vara någon specialist i ämnet MEN jag älskade varenda lilla inslag så var lite förvånad själv över att jag var så känslig. Många tror att jag är cynisk inför kärleken men det handlar nog mer om att jag har en stor respekt för ordet och för vad den känslan innefattar.

Deras gemensamma vän Anders som är en van föreläsare höll ett tal som var klockren och mina tårar var en verklighet.  I vårt samhälle gör vi det som är ”brådskande” men sällan det som är ”viktigt”. Att gå förbi sin partner och stanna upp för en beröring, , ta en middag med sin sambo/fru/man kommer ofta i andra hand då det finns mer brådskande saker som kommer i vägen till dessa men just de är inte så viktiga som att hålla kärleken vid liv.

Skall se om Anders har sitt tal nedsskriven för jag tror att många som lever i ett förhållande borde reflektera lite över de. Vet allt för många par som inte tar sig tid för varandra i sin familj konstellation men att inte göra det har ett pris som man kanske inte alltid är medveten man betalar för.

Helt klart ett tal som berörde och som jag hoppas många tog med sig inte bara för stunden.

Vackra sång och den duktige sångaren fick mig att verkligen tappa hakan. Vilken kille!!! Om tårarna rann till talet så kunde jag inte längre kontrollera dem när han sjöng så otroligt vackert och jag ville bara att han aldrig skulle sluta… Har ni en fest/bröllop/eller vilken anledning som helst där ni skulle vilja ha någon som sjunger måste ni bara ta kontakt med honom (skall be de nyblivna gifta om namnet)

Den duktiga vigselförfattaren tog upp hur Lizette och Björn hade beskrivit varandra för honom så det blev en mysig och personlig ceremoni som avslutades med att de nygifta tågade sedan ut med familj och gäster efter sig.

De dansade ut från kyrkan och log som det nygifta paret de nu var.

IMG_3067

IMG_3068

IMG_3073

Passade på att fota det duktiga bandet med den fantastiska sångaren … BRAVI!!!

IMG_3071

 Glada Anita var en av de personer som kom till kyrkan för att titta på bröllopet och vilket härligt kort på denna kvinna som man ofta förknippar med just ett leende. Duktig sömmerska också om du behöver sy upp en klänning…

IMG_3075

Utanför Ramnakyrkan stod sedan Björn och Lizette för att bli fotade och för att ta emot kramar och lyckoönskningar från alla gäster.

IMG_3078

Höstfärgerna … Just LOVE them <3

IMG_3081

IMG_3087

IMG_3088

Då jag har en hel del bilder från gårdagen så har jag bestämt mig för att dela upp inlägget från bröllopet i två delar. Vet att många känner Lizette & Björn och att många kanske uppskattar att få se lite bilder från just deras bröllop så vill inte spara på allt för många kort så ett inlägg till kommer under dagen med flera bilder från en eftermiddag och kväll i kärlekens tecken <3

One thought on “Att ha blivit inbjuden till ett fantastiskt bröllop …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *