Att känna sig lite låst …

Godmorgon

så otroligt skönt med en söndag för mig som annars jobbar faktiskt mer eller mindre varje dag …

Jag vet att man ej skall klaga men log åt minen som en kvinna gjorde när hon frågade mig hur många lördagar jag jobbar då hon har sett mig stå i butiken varje lördag hon har kommit in. När jag svarade alla minus 5 sedan januari då gjorde hon en min som ”sa allt” …

Att driva butik har självklart nackdelen att man är låst till just den platsen för det är inte så att jag kan springa iväg ett ärende som kanske visa andra har förmånen att göra (tror jag =) eller slutar tidigare än mig så att man har den möjlighet efter sitt jobb. I mitt fall stänger alla innan eller samtidigt och luncher har jag inga heller då jag är alldeles alldeles själv <3

Personalkostnaden är den stora kostnaden för de som har företag. för att du som anställd skall få i handen ex. 10.000:- så kostar det din arbetsgivare typ ca 18-19.000:- vilket i sin tur även innebär i butik att du skall sälja för ca 40.000:- för att gå plus minus 0:- på de 10.000:- du har fått ut.

Det är alltså en liten dilemma det där och inte en liten sådan egentligen för alla de som kämpar med sina små företag, för att de brinner, har en passion och har vågat.

På tisdag skall jag träffa en tjej som kom in i butiken och som jag bara fick en ”feel good” känsla. Behöver någon som kan hoppa in de dagarna jag inte kan för de kommer i form av inköp, sjukdom eller semester och även om jag i dagsläge inte kan erbjuda en tjänst vore det bra att ha någon som kan några timmar när det behövs.

Fick tacka åter nej till en inbjudan (ja, de kommer ibland trots att det har gått ett par år sedan man såg sin egna bild i tv rutan eller i Hänt Extra =) som jag hade gärna velat gå på men kan knappast ha stängt för att gå på en premiär … Nej, det hade inte varit speciellt ansvarsfullt och så åker man inte till Stockholm på ett par timmar eller men det blev lite påtagligt hur låst jag är … Ja, ja … Får helt enkelt ställa till med fest själv i framtiden när jag har flyttat …

Bläddrade lite bland bilderna från London efter vår traditionella morgonpromenad i parken (Knut och jag alltså) och såg kortet på ett badkar jag fotade på Harrods… Hur guldig, snygg, läcker är inte den??? Tror inte att mitt tillval för badkar till min nya lägenhet kommer att innebär en liknande men visst kan man få titta & inse att man verkligen älskar GULD <3

Tycker dock att den är i minsta storlek för mig så beställde den aldrig =) Är den verkligen i ”standard” storlek tror ni eller ser den bara liten ut?

IMG_1438 (1)

Nu skall jag gå och ta en kaffe med min väninna Linda och efter det skall vi gå och köpa flyttkartonger så att jag kan då och då börja packa ner sådant som ändå ej används.

Snart är det även tid för att fota inredning jag skall sälja då dessa ej skall följa med till nya bostaden så håll ögonen öppna här inne ifall du gillar vitt och lite shabby chic stil.

Kram <3

5 thoughts on “Att känna sig lite låst …

  1. Hej, hur tänker du sälja de saker som inte ska med? Jag tänker närmast på mindre saker som kanske kan skickas med post eller DHL. Som en Bloppis för oss som bort långt ifrån dig.

    1. Hej, det är nog lite svårt för mig att skicka inredning då portot blir dyrare än för kläder så skall tänka ut men bloppis för allt krims krams blir det nog inte men skall fundera lite till …

  2. Hej

    Ohh, wow känsla och Coolt badkar… Kan du tänka dej att ha en praktikant från arbetsförmedlingen, då betalar du ingen lön, jag tror att AF gör de….Jag önskar dej lycka till på tisdag…Hade jag bott närmare hade jag mer en gärna hoppat in och hjälpt dej
    Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *