Lizettes underbara möhippa …

Godmorgon söndag <3

Vilken mysig kväll jag hade och vilka fantastiska väninnor min fina väninna Lizette har då vi firade hennes kommande nya ”married” status genom att ha en möhippa för henne.

Hennes bästa väninnor och brudtärnor fick fira henne redan vid 10 för att möta upp henne efter att hon hade fått ett brev av sin blivande man med lite lite info … De tog henne på spa, hon fick massage, gemensam lång lunch med en massa prat och mys och sedan mötte alla andra vännerna och familjemedlemmarna upp henne vid en kafé här i vår småstad för berätta lite hur vi alla har lärt känna vår fantastiska Lizette.

Då jag hade butiken öppen mötte jag istället upp alla hemma hos Anna, en av Lizzans bästa väninnor, ni vet en sådan som man delar de gamla barndomsminnena med och som därför är ovärderliga.

Det var nog över 20 tjejer och kvinnor som redan stod där i den fina lägenheten som skulle vara vår plats för kvällen då man vet att går man ut på restaurang så blir det inte riktigt samma personliga känsla och möjligheterna till lite annat försvinner i en lokal med andra gäster.

IMG_2195

Vissa kände jag igen till utseendet, vissa har jag träffat vid något enstaka tillfälle även om fleeeeera år sedan men då jag gissar att få visste vem alla var så var stämningen öppen och välkomnande.

Vi sattes igång med en tipspromenad med frågor som självklart handlade om hedersgästen Lizette.

Frågorna var utspridda i trappuppgången och handlade om personliga fakta om vår väninna. Även om jag verkligen inte var säker på någon så var det ändå rätt så påtagligt att vissa kuriosa har jag hört henne säga för kanske 15 år sedan då vi var grannar och när det väl gäller så finns de där i långtidsminnet. Att ha därför 7 rätta svar på 11 var helt ok för lilla mig.

IMG_2194

IMG_2197

Att komma ihåg att Lizzan hade som ”dröm” att bli kulstötare eller kanske att det heter kulstöterska =)?  kan man inte så lätt glömma bort om man en gång har hört henne berätta detta. Det är nog nämligen det sista man tror om denna vackra, eleganta och späda kvinna, och med detta påstående menar jag INTE att jag tycker att de som kastar ”kulor” ej kan vara eleganta =)

Man vill lätt vända på allt när man läser bloggar =)

Efter att ha skrattat och fnittrat om svaren och om det man fick reda om henne kom en man in.

Nej, han skulle inte strippa men han var inhyrd för att hålla en champagneprovning för oss då han jobbar som somelier på den välkända restaurangen Magnus&Magnus i Göteborg. Har inte varit där sedan den renoverades  och frågade diskret om det ”kända” bordet för 2 på loftet fortfarande var lika populär. ”Hångel loftet” svarade han  (ja, han verkade vara väldigt medveten om vad som försiggick där var nu borta efter att de hade renoverat då ingen ville längre städa där =)  Oooops, det var kanske lite mer än hångel då som skedde där =)

I vilket fall var Johan en otrolig duktig man på sitt område och framförallt gjorde han provningen intressant och underhållande. När han dök upp med alla glas (5 glas pp) och flaskor log jag åt mitt tidigare inlägg om att man skall dricka med ”måtta”

IMG_2199

Johan dukade fram och vi satte oss som förväntansfulla skolflickor …

IMG_2200

IMG_2201

IMG_2206

Innan de riktiga champagne flaskorna fick prövas började vi med 2 cava och 1 prosecco. Behöver jag som italienska säga att de flesta runt bordet tyckte att proseccon doftade bäst och smakade därefter? =)

Att lägga nosen i glaset kändes inte så mycket ”champagne” för det såg nog lite roligt. Det räcker nämligen bara inte med att dofta lite lätt, skall man göra det på riktigt, skall näsan in i glaset apropå ordet ”elegans” =)

Den sista flaskan, en ekologisk champagne var av den lite mer ”dyrare” slaget och den som troligtvis Johan föredrog då han tycker att doften skall vara lite mer komplex, man skall inte direkt känna vad det är för doft som präglar den. Moet som många köper tycker han inte är värd sitt pris och skulle rekommendera andra champagne flaskor som är något billigare och bättre, enligt honom så klart.

Provningen avslutades med en sabrering ute på gatan och då jag själv har gjort detta så höll jag så tummarna för att Lizzan skulle fixa det.

Att sabrera fanns på min egna ”bucket list” och fick göra det både när jag var med i ”Småstadsdrottningar” och så även på sommarpremiären på Josefina i Stockholm då jag lyckades göra detta 4 gånger på raken (ren tur gissar jag) då alla ville fota och så även Johanna som jag gick med och som tom. filmade det hela =)

Det handlar nog mer om att våga och så är det såklart lite teknik bakom … Här visar Johan hur flaskan skall se ut efter att han sabrerade den första flaskan.

Snyggt Johan!

IMG_2214

Lite lektion i teknik.

IMG_2220

IMG_2223

IMG_2225

IMG_2208

Själv var jag glad för att den där ”kniven” som dock ej är vass togs ifrån henne =)

IMG_2217

Det gick tyvärr inte men det är inte lätt och Lizzan var lika glad för det <3

Vi gick upp igen och minglade lite medan den inhyrda kocken var i full gång med förberedelserna.

Otroligt roligt att man kan hyra en person som kommer att laga mat till sådana här tillfällen. Otroligt trevligt!

IMG_2237

IMG_2235

Karin & Lizette <3 Karin har skrivit böcker om raw food (sök på Karin Haglund för att finna hennes böcker). Vi pratade om att vi skall träffas en gång så att jag kan skriva ett inlägg om just ”raw food” då många är intresserade av nyttig kost och kan kanske få lite tips genom att jag bloggar om dem med Karins expertis.

IMG_2198

Vänner & kusiner till Lizzan var med på möhippas så blandade åldrar. På bröllopet är det 101 gäster anmälda, ett stort bröllop som inte var menad från början … Gissar att man startar med en tanke men så kan det bli något helt annat …

IMG_2234

IMG_2233

Måste verkligen klippa upp håret nu =)

IMG_2240

IMG_3278

Efter en stund fick vi sätta oss vid dukat bord för att njuta av en god tre rättersmiddag …

IMG_2245

IMG_2242

IMG_2248

Maten var verkligen så god och den där karamellsåsen var bara så mumsig.

När alla började smaka på den så blev det för första gången tyst runt bordet … Att det skall krävas karamellsås för att få lite tyst på 20 kvinnor =)

Mätta och belåtna blev vi delade i fyra lag för lite musik gissningar och ja, mitt lag hamnade på sista placering men en fjärde plats är ju ändå ok eller? Som tidigare nämnt i föregående inlägg, det handlar om perspektiv =)

Ledarna för tävlingen som nog helst ville vara med själva =)

IMG_2251

Gissa namnet på låten & sångaren, film till låten, serie till låten och bilder som skall förknippas med låten, djur i låten. Mamma mia, vad dålig jag är på artister =)

Den enda jag kunde var Lionel Richie =) och det rätta svaret var lejon =)

IMG_2253

Vilken trevlig möhippa <3

Vill tacka ALLA underbara Lizettes vänner & familj för den trevliga stämningen, Lizettes bästa väninnor för en otrolig välfixad kväll och min fina väninna Lizette för inbjudan till bröllopet i slutet på månaden men framförallt för den alltid varma vänskapen vi har trots att vi så sällan träffas <3

Så här såg vi ut för 10 år sedan när jag tror jag hade någon inflyttningsfest i den lägenhet som jag nu bor i och som jag snart skall lämna …

IMG_3283

Och till er som undrar hade jag igår på mig DESSA fantastiska byxor från Valerie (det är glittriga svarta stenar på dem) och de är sååååå sköna och alldeles perfekta när man vill ha något ledigt på sig.

En söndagskram till alla <3

Dags för att möta upp en väninna i butiken som skall hjälpa mig med att få upp min privata sänggavel (som skall in i min nya lägenhet) men som skall få pryda skyltfönstret i butiken i 1 1/2 månad först.

<3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *