Olika perspektiv …

Vaknade utan den tunga migränen som präglade min fredag dag och kväll igår men känner mig lite utmattad även idag…

Knut och jag tog en promenix runt Stadsparken  och min lilla hunds päls har nu växt ut och står åt alla håll och kanter =)

IMG_2190

IMG_2192

Efter det och innan öppning gick jag till Systembolaget, en butik som jag kanske besöker max 4-5 gånger om året då jag tål inte riktigt alkohol och har aldrig något behov eller längtan till det.

Som alltid i livet handlar dock det mesta om olika referensramar och perspektiv.

Tror nog att jag förknippar alkohol med negativa känslor då min pappa blandade nervtabletter med sprit och var så långt ifrån den pappa han en gång varit när han var under dess påverkan. Har och har alltid haft svårt för uteställen just av anledning att man dricker och går över den där gränsen, människor tappar ”blicken”, säger klumpiga och ibland elaka saker och hänvisar att de var ”fulla” som om det vore en ursäkt för sitt beteende.

Som sagt, svårt att se charmen med för mycket men ett glas ibland är säkert bra för blodet =)

När jag stod utanför och väntade på öppning kom en man i kanske 60 års åldern, en rätt så snygg äldre man får jag nog säga, snälla ögon men lite ovårdad i sin helhet. Han var nog lite pratsugen och så var en rätt så intressant konversation igång mellan oss denna lördag morgon utanför systembolaget.

Även om jag vet att man inte kan omvandla någon på 2 minuter så var jag genuint nyfiken över varför han dricker eller varför han en gång i tiden började dricka. Han förklarade att han även har knarkat under stora delar av sitt liv men slutade med det för 7 år sedan och är sedan dess ”bara alkoholist”.

Han formulerade orden med stoltet i rösten och jag kunde inte annat än att bemöta denna stoltet med beundran för vad han hade lyckats med.

Gissar att alkoholist är bättre än alkoholist & knarkare och denna morgon fick jag mig en tankeställare över hur  våra referensramar och tankar kan vara när jag fick beundra någon för något han fortfarande lever med men framförallt handlade beundran för vad han har lyckats sluta med.

Nu skall jag ta hand om butiken, ta några treo för att hålla migränen borta då kvällen innehåller lite happenings …

 

9 thoughts on “Olika perspektiv …

 1. Vill bara varna dig om att just Treo är beroendeframkallande. Man får abstinens i form av huvudvärk.

  1. Efter 2 dagar? Hoppas att beroendet inte kommer sååå fort =) Idag måste jag nog ha ngn tablett men skall låta bli imorgon, tack för varningen, hade ingen som helst aning <3

  2. Min mamma är beroende men inser inte det. Får huvudvärk om hon inte tar Treo. Fråga personalen på apoteket efter annan värktablett.

 2. Vilket fint och klokt inlägg! Det är verkligen viktigt att se saker ur ett annat perspektiv än sitt eget ibland för att vi ska kunna förstå och respektera våra medmänniskor :)

  1. Det finns ofta sorgliga historier bakom vissa mindre kloka val i livet och att inte döma allt för fort och lätt andra. Även om tragiskt så fick jag mig en tankeställare av den korta konversation vi hade för i hans värld var han glad över att ha lyckats sluta med ngt även om detta inte inkluderade alkohol.
   En intressant person & möte…

 3. Hej ? Jag köpte Superga guldskor förra året och lovade att komma upp till butiken en lördag , borde bättra mig .Tycker du har så sunda åsikter om alkohol , jag dricker högst ett glas och får lätt huvudvärk .Har också en pappa som jag tappat kontakten med på grund av alkohol och dåligt beteende .Växte upp med min morfar ovh mormor som alltid såg till att det var i goda vänners lag alkohol intogs .Tycker också att de dom dricker alkohol och är dumma ändrar sim personlighet borde låta bli. kvinnor blir kallade lite vad dom helst medan för en man är det helt okey att dricka ,jag dricker väldigt lite med respekt och för att jag vill
  Inte koppla av med alkohol .Långt meddelande men bra beskrivit av alkohol .sunda tankar .

  1. Jag har aldrig haft en längtan till sprit och aldrig känt att jag uppoffrar något när jag inte dricker så känner mig inte speciellt duktig för detta <3
   Å andra sidan hade jag önskat att man inte drack så mycket ute, men det är vad jag tycker =)
   En stor kram och hoppas du blev nöjd med dina Superga förra året ...

 4. Hej igen, Nej verkligen inte med uppoffrande snarare bara bättre, det är ofta legalt att säga saker med sprit i kroppen , ett sätt att umgås . Jag tycker det ör trevligt mef ett glas och sedan bra . fortsätt skriva tänkvärda rader stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *