Att behöva byta namn …

Det känns som att hitta på nya namn har blivit lite ”min grej” och nu ”here we go again” =)

Egentligen säger jag inte detta med något leende på läpparna då jag blev väldigt förvånad när ett företag kontaktade mig för några månader sedan för att meddela att de hade varumärksskyddat ett namn som låter ”nästan” som Furia.

Varumärksskyddat? Tyckte att det hela kändes lite märkligt då jag hade köpt domännamnet furia.se som var ledig och då vi inte har något eget märke som heter så men är en webshop som säljer andras varumärken.

För säkerhetens skull ställdes frågan till en jurist och ja, vi måste dessvärre byta namn, suck …

Log så när en kära vän (en av världens snällaste) kom till butiken för någon vecka sedan och berättade att han tyckte att namnet Furia var ett bra namn. Skrattade då jag visste redan då att vi var tvungna att byta det så berättade det hela och svaret blev ”perfekt Michela, nu får du möjligheten att hitta på ett som är ännu bättre” och visst är det precis så man får se på det hela även om jag fortfarande känner en stor förvåning för att vi måste byta då vi inte har exakt samma namn och inte är ett varumärke.

Whatever, ingen idé att lägga energi på något man ändå inte kan ändra. Lagen säger en sak oavsett hur orättvist man tycker att den är och så får det vara.

Tackar nu för att vi har väntat med att skriva Furia namnet på butiken och göra nya kassar till den. Att skynda långsamt visade sig denna gång vara lönsamt och om inte lönsamt att inte behöva lägga onödiga pengar på något som måste ändå ändras om.

Nu går hjärncellerna på högvarv och känner att det är dags för ett kaxigare namn. Har haft de snälla sådana så det känns som att ”det där lilla ödet” säger till mig att gå mot det namnet som jag ville men inte vågade…

Vilket namn det blir på webshopen får ni reda när vi byter men alla kommer att slussas till den från Furia.se då allt är samma, ”bara” ett nytt namn med en ny logga …

Har du något förslag får du så klart komma med lite tips, inget är bestämt ännu, bara nästan … <3

Lärdom: har du en butik eller dylikt gå in på PRV och varumärkesskydda namnet, att hitta ett domännamn som är ledigt på Loopia eller dylikt räcker inte för att kunna få behålla det.

Man lär sig alltid något nytt i livet sägs det och det är nog så =)

 

8 thoughts on “Att behöva byta namn …

 1. Hej!

  Oj vad typiskt … men vilken tur som du säger att du inte hunnit trycka saker och ändra på skyltningen ;).

  Kan inte shoppen heta Castellari rätt och slätt :). På nätet kan den ju heta Castellari Store.

  Kanske inte känns så kaxigt när du är så van vid ditt namn ;), men lite kaxigt tycker jag allt att det är :).

  Du har ju redan ett snyggt typsnitt i din logo för bloggen :).

  Lycka till med allt :)
  kram <3
  Lotta

  1. Hej,

   nja Castellari är iofs. ett vackert efternamn men vill helst slippa ha en webshop som är för förknippad med mig. Man skall även tänka att man skall helst inte ha sitt eget namn om man en dag vill sälja rörelsen =)
   Har en idé på vad den skall heta … =)
   Kram <3

 2. Hej Michela!
  Tycker att din butik skall heta butik MiCas.
  Du har ju ett fantastiskt namn såvarför inte?
  Lycka till Eva

  1. Tycker nog bara att butiken och webshopen skall inte heta som jag av den enkla anledningen att jag hoppas att även kunder som kanske inte gillar mig kan tänka sig handla där =) och det räcker att jag bor på jobbet, att den skall även ha mitt namn blir nog lite för mycket =)
   TAck snälla …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *