Hemlighetens börda …

I varje småstad/stad finns det människor som de flesta känner till …

Man känner dem kanske inte alltid personligen men man ser dem ofta röra sig i staden eller så har de ett jobb som gör de lite mer ”offentliga” än många andra.

Även här i Borås finns det så klart vissa personligheter, sådana som jag förknippar med vårt centrum och som gör staden i mina ögon. De är inga rikskändisar i ordets bemärkelse men de är kända på hemmaplan och även om de inte står om dem i tidningarna så är kanske detta bara en tidsfråga.

En av dem är Åke som jobbar på vår Ica i centrum, bara några meter från min nuvarande lägenhet.

Man kan nog inte bo i centrum, handla på ICA och inte veta vem just Åke är.

Han bjuder alltid på sig själv och verkar vara en sådan person som ”alla kunder” gillar då han alltid bjuder oss på ett leende när vi kommer fram till kassan.

Han ger alltid det där lilla extra och just detta har nog gjort Åke till en Borås kändis.

Att han sedan uppdaterar sin facebook sida med någon rolig kommentar då en snygg kille kanske har sagt eller synts på jobbet gör honom till en man med självdistans och glimten i ögat.

Personligen vet jag inte så mycket om honom men är medveten om att han har ”a story to tell”, att något hände i och med familjen, och att hans homosexualitet fördömdes hårt av de som borde älska honom mest av allt & alla.

Många vet att han har gått igenom en hel del men inte exakt vad.

Under många månader om inte ett par år har jag ofta sett honom sitta på Espresso House där han har nog fokuserat med en kaffe bredvid sig på att  just skriva ned sin ”historia”. Att göra det i bokformat för att kanske bearbeta men kanske även för att dela med sig att ”det går att ta sig igenom svårigheter” i livet.

Då jag har själv den drömmen så blev jag så imponerad av den disciplinen han visade när han satt där och skrev så fort han var ledig.

Häromdagen när jag kom fram till kassan berättade han att hans bok hade tryckts och fanns redan till salu just där på Ica men även på nätet.

Köpte så klart direkt ett exemplar för även om det säkert är en ”mörk historia” med en massa sorg, lidande och smärta så är det nog även en mänsklig historia som har gjort honom till den Åke han är idag, den som så många älskar oavsett vad <3

Jag skall nu ta en stund för att läsa vidare i boken och vill därför även tipsa er läsare om denna varma författare som har modigt skrivit vad som döljer sig bakoms hans leende…

Det är mitt söndagstips till dig som kanske ser fram emot hösten för att sitta och läsa på kvällarna, något åtminstone jag gör …

IMG_1567

Morgonen har annars sett Knut och mig gå tidigt till jobbet för att putsa lite i butiken, för att packa ordrar och för att ha laddat upp sista varan på Juicy Couture Sport som vi nu har i butik & webshop.

Vill du ha snygga träningskläder så får du definitivt inte missa DESSA <3

11219511_10153202009708660_3279573465924635168_n

Får mail om våra ursnygga och exklusiva jackor från italienska DonVanquisher och som sagt, de skall fotas nästa vecka för att sedan komma ut på nätet i slutet på nästa vecka men denna på bild har en S sålts till en av våra trogna Stockholms kunder och en såldes i helgen i butik <3

Har du därför sett någon du gillar vänta nog inte allt för länge då vi har endast en i varje storlek. Den på bild finns nu en XS och en M kvar och det är många som har tittat på dem i helgen och även männen som har följt med fruarna in till butiken har verkligen visat sin uppskattning för design, detaljer och material… <3

12039541_10153202096453660_7770049385253062812_n

Borås bjuder på underbart väder men nu väntar som sagt lite läsning för att sedan åka till vänner för gemensam middag och därifrån åker Knut och jag imorgon till Helsingborg för att göra inköp hos vårt svenska märke Fira.

Höst kläderna från dem börjar anlända nästa vecka men skall du iväg på semester kan du fynda på vårt märkesrea i webshopen HÄR.

Önskar dig avslutningsvis  en underbar söndag dag från en solig Borås <3

IMG_1571

2 thoughts on “Hemlighetens börda …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *