Lite från vår London resa …

 Fick frågan om lite tips kring att åka till London med barn och det enda jag kan dela med mig är av vår korta resa på 2 dagar så har inte så mycket egentligen att tipsa om. Dock kanske att jag vet lite mer än de som aldrig varit där =)

Bästa sättet för att ta sig från Heathrow till London centrum är genom Heathrow Express.

IMG_1267

IMG_1259

Vi åkte med den direkt till Paddington station (utan byten) från flygplatsen och det kostade oss ca 22 pund. Vet att frågan har ställts nämligen och biljetterna kunde vi lätt köpa i anslutning till detta. Flygplatsen är rätt så stor men bara att följa instruktioner och massan =)

Det bästa med London som jag uppmärksammar varje tillfälle jag har varit där är att engelsmännen är otroligt artiga och hjälpsamma.

Att de är kända för att vara ”gentleman” är därför inget märkligt alls i mina ögon.

Service mind på hög nivå (trots alla turister som ibland kan vara rätt så jobbiga) och stannar man någon för att fråga om hjälp med att finna någon gata eller plats så hjälper de till på riktigt och inte bara hänvisar ”rakt fram” =)

En man tog fram sin mobil och sökte, en annan följde oss en bit tills fröken Castellari (jag) fattade =)

Var inte rädd för att fråga … jag frågar hellre 2 gånger för att vara säker …

Har du en Iphone eller dylikt så har jag för första gången använt mig av appen ”kartor”. Nicole och jag bara skrev in den adressen vi skulle till (kan du inte adressen googlar du på det stället du skall till) och oooops var detta ett fantastiskt verktyg om man var nära men visste ändå inte riktigt …

Vi åkte underground mer eller mindre hela tiden och efter några gånger förstår man hur det fungerar… Det går fort och det är så de flesta förflyttar sig i staden.

IMG_1262

En vän som var där med sina döttrar rekommenderade cyklarna man kan hyra/låna på flera ställen i London, Vi hann aldrig med detta men säkert ett utmärkt tips för att röra sig och se staden från cykeln.

IMG_1296

Som vuxen uppskattar man vissa saker som barn inte alltid gör. Inget märkligt alls, då vi alla kan nog minnas vissa saker vi tvingades till att se bara för att föräldrarna ville och trodde att det var ”bra för oss” =)

Nicole är 13 år och tyckte att ”London Eye” var sådär rolig men hon gillade & uppskattade Madame Tussaud.

IMG_1501 (1)

Convent Garden tyckte hon var ett trevligt område som är något mysigare än de stora gatorna men självklart måste man gå på Bond Street för att besöka Victoria Secret om man är i den åldern.

Vi hann även med ”Harrods” som är väldigt stort men häftigt att ha sett och upplevt …

IMG_1433

Hyde Park och Green Park, om vädret är lika fint som vi hade första dagen köp med er något och njut av en picnic där. Älskar de!

IMG_1402

En restaurang kedja som många barn och ungdomar gillar och som Nicole och jag åt på i USA är Rain Forest, såg att den fanns på andra sidan gatan nära Piccadilly Circus. Turistigt men roligt …

Annars tycker jag att man kan bara gå och titta på människorna. Det är ju trots allt alla de som vågar vara sig själva som är den största underhållningen <3

IMG_1324

Dags att ta hand om butiken nu <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *