Borås City främjar handeln?

Jag tror mig vara en person som har rätt så stor förståelse för andras synpunkter men så klart är detta ett subjektivt tyckande som är mer generellt än ”alltid så” men så finns det de tillfällen då jag blir irriterad så som jag alltid blir när höst och vårmarknaden går av stapeln här i vår småstad Borås.

Borås City skall främja stadens handeln och jobba för att city skall vara en levande sådan.

Höst och vårmarknaden gör att många kommer ner till stan och även om jag tycker att den här typen av marknad är inte vad jag hade valt att ha (internationella matmarknad älskar jag däremot) så har detta mer med ett tyckande att göra.

DÄREMOT har jag svårt att första hur Borås City kan motivera det här som något som främjar åtminstone min butik här i stan (namnet på butiken skall ändras inom ett par månader till det rätta =) men det finns en anledning till att det har dröjt …

IMG_2800

Lönehelg och vackert väder men de gömmer oss bland stånden … Tack Borås City!!!

Är jag arg? JA! Hjälper min sinnesstämning? NEJ =) MEN varje säsong kommer jag att lägga ut det här som ett bevis för något jag tycker går emot vad Borås City står för.

Varför inte vända på stånden som de gör på Torget så att människorna hittar butiken?

Skall jag fakturera förlorad inkomst denna lönehelg som en annan butik har en gång gjort för att väcka frågan?

Pratade med grannbutiken som informerade mig att man kan hyra en plats men skall detta verkligen vara nödvändigt när de som arrangerar detta skall främja mig och min verksamhet?

Även kunder som hittar hit påpekar detta varje säsong …

Fortsätter att sura här bakom sockar och vad som mer säljs här utanför då jag knappast ser ut och tröstar mig i att några tusen läser detta inlägg.

8 thoughts on “Borås City främjar handeln?

 1. Det var det jävligaste… hur tänker dom som arrangerar detta?? Jag hade rivit upp himmel och jord för detta.
  Det är tillräckligt svårt att driva butik utan att drabbas av sånt här.
  Samla ihop er butikerna på gatan och ge er på arrangören. Pronto!
  Du får ställa fram nån snygg skyltdocka invid han som säljer sockorna, och ställa dig där med dina fina kläder och hänvisa in kunderna till din butik ”lite där bakom”.
  Eller så skit i det, tänk så att dom som handlar på såna här marknader ändå inte förstår sig på dina kläder av kvalitet.
  Kram!

  1. Samma visa 2 ggr om året vilket är sorgligt så klart …
   Det hade bara varit att vända på stånden så att man inte hade stängt ut/in de andra, så har de gjort på torget och därför förvånar mig att inte samma tänk och omtanke för oss som betalar hyrorna varje månad finns.
   Arrangemanget ordnas av just de som skall jobba för en bra handel så ännu mer sorgligt …
   Kram <3

 2. I Södertälje gör man tvärs om, stånden mot butikerna, så har utställarna ytan för sig själva i mitten. Funkar kanon, du kanske ska tipsa om ett studiebesök här i vår stad.

  1. Tycker att Södertäljes alternativ låter så mycket bättre för alla för det handlar inte om att jag inte tycker att de skall vara där men att med en enkel lösning inte stänger in de som finns där och som betalar sin hyra varje månad. Tycker att det är skamligt att jag skall annars behöva betala för en hyra utanför butiken … Hoppas någon från Borås City läser din kommentar och kanske verkligen gör ett studiebesök eller så bryr de sig inte som de verkar göra då jag visade bild även förra gång det var marknad. Kram

 3. Men varför inte ha ett marknafsstånd? Ta ut till exempel reavaror. Du marknadsför din butik där också. Marknaden är ju mycket populär och drar alltid mycket folk. Det finns även en hel del positivt med marknaden.

  1. Jag menar inte att marknaden kan vara en trevlig engagemang eller inte, en smaksak det men om du hade varit här så hade du märkt att även om jag hade haft ett marknadsstånd med lite rea kläder utanför så hade de inte synts pga. att de har stängt in mig. Tycker att en verksamhet som skall främja handeln i city borde se över hur de har placerat stånden på just min lilla gata, alla reagerar som har butiker och som har tittat in… Om man bara vänder på dem som de har gjort på torget så hade detta inte uppstått, så enkelt …

 4. Förstår känslan till fullo, hade likadant under de 12 år jag hade butik i Hässleholm. Varje höst o vårmarknad och några gånger till under året försvann jag bakom diverse stånd och vagnar, jag har talat om vilka …. …….. de är som totalt missat att det som är mysigt för befolkningen inte innebär någon försäljning i butikerna. Man satsade på de som endast vill fynda och ha gratisgrejor. Långlördagar var mina sämsta lördagar vanligtvis, då kom kunderna innan eller efter helgen för att slippa marknader mm. Att främja handeln i city är inte svårt om man vill göra det, det är nästan svårare att inte göra det:). Tycker det sparar mitt humör att inte behöva kriga mot cityföreningen. Fortsätt sätta ner foten!
  Kram

  1. Man blir som sagt lite trött över saknaden av en tänk speciellt när det är just Borås City som står för detta. Lite (mycket) dubbelmoral i det hela speciellt när jag redan förra gången påpekade detta.
   Att man inte tänker till första gången kan jag förstå men nu finns inte den ursäkten längre …
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *