Höstmys i butiken …

Det finns få saker som får mig att känna mig lite ”blåst” som när teknologin inte fungerar som den bör …

Imorse vid 7 satt Knut och jag redan på tåget mot Borås för att gå direkt till butiken och packa samt skriva ut gårdagens ordrar men så var tangentbordet ej connectad med datorn?

Tog med mig det till Apple store och tack och lov fick jag lite hjälp (så enkelt som batterierna visade sig) så att jag kunde sedan jobba vidare. Skönt för lite stressande annars för min del att ligga efter med ordrar.

Gillar att kunderna får snabba leveranser då jag själv är sådan som person att det jag har beställt vill jag helst få dagen efter =)

Idag är det en riktig höstdag här i småstaden och när jag skulle öppna dörren till butiken mötte jag en av de äldre hyresgästerna som bor i detta hus där även butiken ligger. Han är alltid så otroligt trevlig och jag kände förra gången som nu att han gärna ville utbyta några ord så bestämde mig för att inte stressa iväg som vi människor ofta gör då vi aldrig har någon tid känns det som.

Vi pratade om hösten och då han hade en liten påse med en av konditoriernas namn på frågade jag om han skulle fika. ”Vet du Michela, nu skall jag sätta mig i min sköna fåtölj, ta min bok, koka lite kaffe och njuta av en god färsk fralla med lite ost på” och direkt kände jag hur skönt detta lät (med undantag för osten =)

Gick sedan in och tände en massa ljus för ja, nu börjar min favoritsäsong och jag firar september månad med just lite myskänsla…

Hösten är den guldigaste årstiden på året och kanske att det är just det som gör den till min <3

DSC_0147

“Is not this a true autumn day? Just the still melancholy that I love – that makes life and nature harmonise. The birds are consulting about their migrations, the trees are putting on the hectic or the pallid hues of decay, and begin to strew the ground, that one’s very footsteps may not disturb the repose of earth and air, while they give us a scent that is a perfect anodyne to the restless spirit. Delicious autumn! My very soul is wedded to it, and if I were a bird I would fly about the earth seeking the successive autumns.”

[Letter to Miss Eliot, Oct. 1, 1841]”
― George Eliot

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *